Van Aert strooit zand in de ogen van strekkende Van der Poel en wint op machtige wijze in Koksijde Veldrijden
Veldrijden

Van Aert strooit zand in de ogen van strekkende Van der Poel en wint op machtige wijze in Koksijde

Van Aert strooit zand in de ogen van strekkende Van der Poel en wint op machtige wijze in Koksijde

Een zandloper in de goede zin van het woord: Wout van Aert rekende in Koksijde met enkele looppassages op indrukwekkende manier af met zijn naaste concurrenten Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck. De kopman van Jumbo-Visma stond in de eerste rondes onder druk, maar nam halfweg cross afstand en won uiteindelijk met een imposant verschil.

Na een klinkende zege van Shirin van Anrooij bij de dames was het om 16.00 uur stipt tijd voor de heren in Koksijde. Daar zagen we Tim Merlier in zijn Soudal Quick-Step-tenuetje een straffe start nemen, in het spoor van Toon Vandebosch. Gedurende ronde één was het zandhaas Sweeck die zich aan het front meldde, die na een weekje rust met frisse benen aan de start stond.

Sweeck viel echter stil op de eerste grote zandstrook, waarna Van der Poel een fantastisch nummertje liet zien. De Nederlander zette zich door het mulle zand langs zijn opponent, iets wat Van Aert achter hem qua kracht en techniek niet lukte. De Belg panikeerde niet en dichtte het gat vrij vlotjes, maar het was toch al een imposante bliksemschicht van de kant van Van der Poel.

Van der Poel en Van Aert vinden elkaar voor heel even

De Nederlander rondde de eerste omloop af met een voorsprong van vijf seconden, maar bij het omkijken zag hij de driekleur van rivaal Van Aert naderen in de tweede ronde. Al lopend dichtte de man van Jumbo-Visma het laatste gaatje, waarmee we ons opnieuw op mochten maken voor een heerlijk duel tussen de twee groten en specialist Sweeck.

Die laatste pakte zelfs brutaal de kop en nam een gaatje, waarmee hij voor een nieuw plot zorgde in het toch al zo mooie verhaal van deze veldritwinter. Lang duurde dit niet, daar de twee groten binnen enkele minuutjes terug de kop overnamen.

Het leek erop dat Sweeck zijn hand wat overspeeld had, daar hij opnieuw enkele meters moest toegeven op de andere mannen. Ook Van der Poel kreeg het knap lastig bij met name het looptempo van Van Aert, die met de klap vijf á tien seconden pakte in de vierde ronde. De Belg werkte een gruwelijk snelle ronde af en daar had zijn Nederlandse evenknie simpelweg geen antwoord op.

De luid aangemoedigde Van Aert kreeg vleugels en had deze veldrit stevig in handen, terwijl het gezicht van Van der Poel al een soort berusting vertekende. In de strijd om de vierde plek (en het klassement in de X2O Trofee) hielden Lars van der Haar en Eli Iserbyt elkaar ondertussen in een soort van houdgreep, waarmee de cross - op de imponerende passages van Van Aert voorin na - ook nog wat spanning kende voor de posities.

Van der Poel liet zich ondertussen al rekkend en strekkend op de gevoelige plaat vastleggen, waarmee er langs de kant ook weer twijfel ontstond of de Nederlander mogelijk last had gekregen van mankementen aan zijn rug. Die vragen zijn natuurlijk niet uit de lucht gegrepen, daar de man van Alpecin-Deceuninck zijn laatste winter volledig in het water zag vallen door rugproblemen.

Uitslag X2O Trofee Duinencross Koksijde mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws