Betsema soleert naar overwinning in Zonnebeke: 'Heb alles uit de kast gehaald' Veldrijden
Veldrijden

Betsema soleert naar overwinning in Zonnebeke: 'Heb alles uit de kast gehaald'

Betsema soleert naar overwinning in Zonnebeke: 'Heb alles uit de kast gehaald'

Denise Betsema wist, zij het in een deelnemersveld waar de echte toppers ontbraken, op overtuigende wijze naar de overwinning te soleren in de Exact Cross van Zonnebeke. Ze hield Crélan-Fristads-renster Marion Norbert-Riberolle ruim achter zich.

'Het was vandaag toch echt wel even duwen', laat de Texelse na afloop van haar zegetocht optekenen in het flashinterview. 'De modderstroken lagen er heel zwaar bij, maar het geeft natuurlijk wel vleugels als je alleen voorop komt te liggen. Het doet heel goed om weer eens te winnen', refereert ze aan het gegeven dat haar laatste overwinning al weer dateerde van 29 oktober 2022. De 29-jarige Betsema schreef toen de Superprestigemanche in Ruddervoorde op haar naam. Haar overwinning in Zonnebeke is ook pas de tweede overwinning van de Pauwels Sauzen-Bingoal-renster.

Betsema domineerde de cross van start tot finish. Enkel Norbert-Riberolle, de latere runner-up, kon haar een half rondje volgen. Aan de finish was het verschil tussen de twee dames echter bijna anderhalve minuut. Toch stelt Betsema dat ze de overwinning niet zomaar in de schoot geworpen kreeg. 'Ik weet dat Marion op die modderstroken heel sterk is. Dat heb ik de vorige wedstrijden ook gezien, dus ik heb alles uit de kast gehaald', sluit de winnares af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws