Brand looft 'alles of niets'-tactiek Betsema: 'Ze was supersterk, ik ga niet voor niets onderuit' Veldrijden
Veldrijden

Brand looft 'alles of niets'-tactiek Betsema: 'Ze was supersterk, ik ga niet voor niets onderuit'

Brand looft 'alles of niets'-tactiek Betsema: 'Ze was supersterk, ik ga niet voor niets onderuit'

Denise Betsema en Lucinda Brand hebben er zondag een leuke laatste klassementscross van gemaakt in Brussel. De twee Nederlandse dames verdeelden de plekken één en twee, al was de spanning er na een val van Brand wel een beetje uit.

'Ik voelde me vanuit de start eigenlijk heel goed en ik zag dat ik een gaatje had op Lucinda. Die is momenteel vrij onklopbaar, dus ging ik voor alles of niets. De benen bleven goed voelen, dus het doet heel veel deugd om weer eens te winnen', zo straalt winnares Betsema na afloop voor de camera.

Toen Brand er bijna bij was, ging ze onderuit op een schuine kant. 'Ik hoorde wel dat Lucinda onderuit schoof op de schuine kant, dan trek je wel even extra door. Je hebt veel punten waar je elkaar hier kan zien en op een gegeven moment liep ik niet meer uit, maar werd het gat ook niet kleiner. Dat is goed voor het moraal.'

Brand looft 'supersterke' Betsema

Brand was op haar beurt wel oké met de uitslag. 'Ik kon niet meteen mee, waardoor ik al iets te veel in het rood moest en risico's nemen. Doordat ik daardoor onderuit ga, werd het gat wel ineens heel groot', anslyseert ze na de finish.

De reden voor haar crash? Daarvoor geeft ze Betsema de credits. 'Denise was supersterk vandaag, het is ook niet voor niets dat ik onderuit ga. Ik kon het niet op het gemakje doen, al had ik voor die val wel het gevoel dat ik er nog naartoe kon rijden. Het was dus wel heel erg balen. Daarna heeft Denise gas gegeven en was terugkomen niet meer mogelijk.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws