Pidcock domineert in Boom, Van der Poel rijdt cross na harde val uit Veldrijden
Veldrijden

Pidcock domineert in Boom, Van der Poel rijdt cross na harde val uit

Pidcock domineert in Boom, Van der Poel rijdt cross na harde val uit

Tom Pidcock heeft de Superprestige van Boom gewonnen. De cross kende een turbulent begin. Mathieu van der Poel ging in de tweede ronde hard onderuit en reed de cross vervolgens in de achtergrond uit. Pidcock - ook betrokken bij de val - herstelde zich snel en reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning.

De beste start was voor de Zwitsers kampioen Kevin Kuhn. Van der Poel - die van een verre startrij moest beginnen - schoof razendsnel op naar de eerste tien crossers. De Nederlander was zeer voortvarend onderweg, want nog voor het eind van de eerste ronde sloot hij aan bij wereldkampioen Pidcock, die inmiddels de leiding had gepakt.

Van der Poel valt hard op kasseien

De twee wereldtoppers bouwden een kleine voorsprong uit op Nederlands kampioen Lars van der Haar en Eli Iserbyt. Een tweestrijd tussen Van der Poel en Pidcock leek zodoende in de maak, maar vlak na het passeren van de finish ging het mis. Van der Poel schoof na een bocht onderuit en kwam hard in aanraking met kasseien. Pidcock kon zijn rivaal niet ontwijken en ging ook tegen de grond.

Pidcock ondervond - in tegenstelling tot Van der Poel - echter weinig hinder van de val en stapte snel weer op de fiets. Van der Poel bleef daarentegen verdwaasd zitten en had op eerste gezicht schade aan de knie. Uiteindelijk stapte Van der Poel wel weer op de fiets, maar reed hij aan een zeer rustig tempo. Uiteindelijk zou Van der Poel beter in zijn ritme komen en als dertiende finishen.

Pidcock domineert, Van der Haar en Iserbyt strijden om plek twee

Ondanks de val had Pidcock nog een paar seconden voorsprong op onder andere Van der Haar en Iserbyt. Dichterbij dan die paar seconden zouden de twee niet meer komen bij Pidcock. De val had geen enkel effect op het niveau van de crosser, die snel weer uitliep naar een grote voorsprong en zodoende na een straffe solo de overwinning mocht vieren.

De strijd om de overige podiumplekken ging tussen Van der Haar, Iserbyt en Europees kampioen Michael Vanthourenhout. Iserbyt leek van de drie het meeste over te hebben en zette de andere twee verschillende keren stevig onder druk. Op twee rondes van het eind sloeg Iserbyt een gat, waarna Vanthourenhout - als ploeggenoot van Iserbyt - Van der Haar dwong tot achtervolgen.

Van der Haar bleek zeer taai en schudde Vanthourenhout af om vervolgens terug te keren in het wiel van Iserbyt. De twee maakten er een mooie strijd van. In de slotronde ging Van der Haar in het offensief. De twee reden zich helemaal leeg, wat leidde tot wisselende situaties; de ene keer ging de Nederlander aan kop, dan weer de Belg. Uiteindelijk passeerde Van der Haar vlak voor de laatste strook Iserbyt en stelde hij de tweede plaats veilig.

Uitslag Superprestige Boom mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws