Van der Poel gehavend aan knie en schouder, maar start wel in Antwerpen: 'Jawel, jawel' Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel gehavend aan knie en schouder, maar start wel in Antwerpen: 'Jawel, jawel'

Van der Poel gehavend aan knie en schouder, maar start wel in Antwerpen: 'Jawel, jawel'

Mathieu van der Poel viel zaterdag hard in de Superprestige-cross van Boom. Aan de valpartij hield hij klachten aan de knie en schouder over. Vooralsnog is de Nederlander van plan om zondag in de Wereldbekercross van Antwerpen te starten: ‘Jawel, jawel.’

Na de eerste ronde ging het voor Van der Poel mis bij de eerste bocht. Hij schoof onderuit op een kasseistrook en nam wereldkampioen Tom Pidcock mee in zijn val. ‘Ik was nog iets aan het roepen naar de materiaalpost en was niet gefocust genoeg voor de bocht die kwam’, legt Van der Poel aan Renaat Schotte uit wat er mis ging.

‘Ik heb me behoorlijk bezeerd, aan mijn schouder en knie vooral’, vertelt de crosser over zijn verwondingen. Aanvankelijk bleef Van der Poel aangeslagen zitten na zijn val, waarna hij toch weer op de fiets stapte. Nadat hij eerst een rustig tempo reed, trok Van der Poel later weer serieuzer door, wat hem uiteindelijk nog een dertiende plaats bracht. ‘Dat verbaasde me ook wel een beetje. Ik was gewoon aan het rijden om uit te rijden en niet te stijf te worden. Ook om wat crossritme op te doen.’

‘Ik had er vooral in de eerste twee rondes nadien last van’, vervolgt Van der Poel over de gevolgen van zijn crash. Was uitrijden verstandig? ‘Dat hoeft niet, maar is vaak wel het beste na een valpartij. In het begin ging het echt niet, daarna wat beter, maar ik heb nooit mijn ritme echt gevonden.’ Vooralsnog wil Van der Poel zondag starten in de cross van Antwerpen. De cross in Boom werd uiteindelijk gewonnen door Pidcock, die buiten de val met Van der Poel geen enkel moment in de problemen kwam.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws