Brand bleef steken achter fouten van anderen in Heusden-Zolder: 'Maar had sowieso niet gewonnen' Veldrijden
Veldrijden

Brand bleef steken achter fouten van anderen in Heusden-Zolder: 'Maar had sowieso niet gewonnen'

Brand bleef steken achter fouten van anderen in Heusden-Zolder: 'Maar had sowieso niet gewonnen'

Lucinda Brand kwam in Heusden-Zolder niet geweldig in de wedstrijd. De Dordtse van Baloise Trek Lions hing constant aan de staart van de kopgroep van vijf, en speelde uiteindelijk geen rol in de strijd om de zege. Dat terwijl het parcours historisch gezien op haar lijf geschreven is.

Brand had er een duidelijke verklaring voor in het flashinterview; ze had er de benen niet voor. 'Ik zat achterin de groep en het lukte me niet om op de snelle stukken op te schuiven. Op de heuveltjes kwam er altijd wel iemand net niet lekker boven en op een bepaald moment kom je dan alleen te zitten op de asfaltstroken. Dat is gewoon iets wat je op termijn echt funest kan worden, want dat kost super veel energie.'

Op de vraag waarom ze niet verder naar voren ging, reageerde ze vlug. 'Ik had echt de benen niet, dat was het probleem. Ik was überhaupt al blij dat ik erbij zat. Het niveau lag zo hoog en dan lukt opschuiven lang niet altijd. Ik ben blij met mijn wedstrijd zo.' In de laatste ronde trok Brand nog volle bak door, waarna ze voorbij Silvia Persico en Denise Betsema schoof, waardoor ze derde werd.

Ook zonder foutje van Betsema had Brand niet gewonnen

Het geeft een wat-als-scenario. Stel dat Betsema geen fout had gemaakt, had Brand dan niet toch nog mee kunnen doen voor de zege? Zelf denkt ze dat dat wishful thinking is. 'Zelfs als ik voor dat foutje had gezeten, denk ik zeker niet dat ik had gewonnen, want Ceylin (del Carmen Alvarado, red) reed een super sterke wedstrijd.' Het is als nog opnieuw een goed teken om Brand weer voorin de wedstrijd te zien, zo vlak voor de kampioenschapsperiode. De 33-jarige is nog altijd een van de schaduwfavorieten voor de regenboogtrui in februari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws