Van Aert danst op de pedalen en knalt naar zege bij rentree in 'Tomorrowland van de Cross' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert danst op de pedalen en knalt naar zege bij rentree in 'Tomorrowland van de Cross'

Van Aert danst op de pedalen en knalt naar zege bij rentree in 'Tomorrowland van de Cross'

Winnen: dat klonk Wout van Aert in Boom als muziek in de oren. In het Superprestige-modderbad rondom het Tomorrowland-terrein reed hij al in de tweede ronde weg van de concurrentie, om het karwei stoïcijns af te maken. Een perfecten cross, zoals ze dat in Vlaanderen zeggen.

Na een zeer animerende vrouwencross was het Quinten Hermans die als eerste het veld indook, terwijl Van Aert eveneens een goede start kende en snel opschoof naar ongeveer plek tien. De concurrentie, en in het bijzonder de familie-Aerts, wenste uiteraard niet te wachten op de slokop uit de Kempel; zij bepaalden het tempo in ronde één.

Van Aert schoof al snel op naar plek vier, in het wiel van zijn concurrent Iserbyt. Ook Tom Pidcock passeerde renner na renner, de Brit knalde in het spoor van Van Aert ook al naar de voorsten. Een zeer straffe start dus van beide tenoren. Ook Pim Ronhaar hield, net als in Besançon vorige week, knap stand vooraan.

Bij het ingaan van ronde twee verscheen ook Pidcock op de eerste rij. Dit was gelijk het moment waarop Van Aert het heft in handen nam. De kopgroep, dan nog zo'n vijftien renners groot, werd op pure klasse en power gereduceerd door de Jumbo-Visma-coureur. Dit deed hij op zeer straffe manier, door als eerste van iedereen op deze dag een steile heuvel op te fietsen. Daar was tot dusver niemand in geslaagd.

Van Aert drukt Aerts de fout in en is riebedebie

Er ontstond een mooi spierballenspel met Toon Aerts, die de volgende heuvel als enige in zijn geheel op wist te fietsen. Op deze manier sloegen de twee moddermannen een gat met de concurrentie, die allen twee keer van de fiets af moesten. Van Aert zette zijn concurrent onder druk, die daar tweemaal onder bezweek: eerst bleef hij al lopend haken achter de hekken, en daarna knalde Aerts in een afdaling onderuit.

Op die manier verdween Aerts uit de achtervolgende groep, waar het nu Iserbyt was die de kastanjes uit het vuur moest halen. De achterstand op Van Aert liep toen al op naar vijftien seconden, was de vogel genaamd Wout al in ronde twee gaan vliegen?

Pidcock komt meermaals ten val, Van Aert imponeert met hoofdletter I

Het antwoord op die vraag is kort en duidelijk: 'Ja'. Al in de derde ronde groeide de voorsprong van Van Aert op de - inmiddels eenzame - achtervolger Hermans al uit tot 45 seconden. Ook de renner van Tormans zakte wat weg, waarna Aerts nog maar eens op zijn eentje wat afstand nam. Pidcock probeerde hem te volgen, maar kwam ten val.

Even later ging het opnieuw mis voor de Brit: hij nam te veel risico's en hapte weeral modder. Van Aert deed ondertussen stug door, hij zou uiteindelijk minuten voorgift pakken op de overige deelnemers en op die manier meteen laten dat er de komende weken met hem niet te sollen valt. Over vallen gesproken: dat deed Van Aert nog wel in de voorlaatste ronde, maar hij kon zijn weg gelukkig voortzetten.

Bij de achtervolgers bleef het ondertussen lang spannend om de overige podiumplekken; er werd haasje-over gespeeld met meerdere valpartijen. Uiteindelijk was het Aerts die de tweede plek wist op te eisen, ver achter de glorieuze winnaar Van Aert.

Uitslag Superprestige Boom 2021 mannen

1. Wout van Aert
2. Toon Aerts + 1.40
3. Lars van der Haar + 1.48
4. Eli Iserbyt + 1.52
5. Pim Ronhaar + 1.54
6. Michael Vanthourenhout + 2.01
7. Tom Pidcock + 2.13
8. Mees Hendrikx + 2.16
9. Thijs Aerts + 2.22
10. Corné van Kessel + 2.27


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws