Brand in battle met Van Empel en Pieterse: 'Ik dacht: ik moet mijn kans grijpen' Veldrijden
Veldrijden

Brand in battle met Van Empel en Pieterse: 'Ik dacht: ik moet mijn kans grijpen'

Brand in battle met Van Empel en Pieterse: 'Ik dacht: ik moet mijn kans grijpen'

Fem van Empel één, Lucinda Brand twee en Puck Pieterse drie: dat was de rangorde in de Urban Cross van Kortrijk deze zaterdag. De Dordrechtse van Baloise Trek Lions zette zich daarmee tussen de twee youngsters in, wat na afloop voor tevredenheid zorgde.

Brand crost immers nog maar even mee deze winter, na een blessure die een deel van haar voorbereiding (en daarmee de eerste weken van het seizoen) in de war gooide. 'Dit is pas mijn derde weekeinde, maar ik voel mijzelf nog elke beter worden. Ik kan mijn versnellingen telkens langer volhouden. Als ik dit vol kan houden, kan ik nog vooruit kijken naar een leuke eindejaarsperiode', liet ze optekenen met een glimlach.

'Het ging echt wel goed, dus daar ben ik blij mee', stelde Brand in Kortrijk, waar ze zelfs nog even solo weg reed van de concurrentie. 'Fem en Puck gingen allebei de post in, dus ik dacht: ik moet mijn kans grijpen en wie weet gaan ze naar elkaar kijken. Uiteindelijk kwam Fem toch wel snel terug', vertelde Brand na het behalen van haar tweede plek in de Urban Cross.

Brand moet nog naar Dublin: 'Gelukkig niet in de driedubbele versnelling'

Van de drie dames op het podium is Brand de enige die zondag ook nog aantreedt in Dublin, Ierland. Daar staat de volgende Wereldbekermanche op de rol, waardoor ze nog een avond reizen voor de boeg heeft. 'Ik moet wel een beetje opschieten, maar gelukkig niet in de driedubbele versnelling', doet ze haar travelplan uit de doeken.

'Logistiek gezien was Amsterdam de beste optie, want dan kon ik zondagavond ook direct weer terug naar huis. Om negen uur zit ik in het vliegtuig', gaf Brand, die dus zes uurtjes had om van Kortrijk bij Schiphol te komen, mee in haar flashinterview na afloop van de X2O Trofee-cross in West-Vlaanderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws