Brand knalt naar winst in Azencross Loenhout door fenomenale slotronde Veldrijden
Veldrijden

Brand knalt naar winst in Azencross Loenhout door fenomenale slotronde

Brand knalt naar winst in Azencross Loenhout door fenomenale slotronde

Lucinda Brand heeft de Azencross in Loenhout op haar naam weten te schrijven. De wereldkampioene nam in de laatste ronde afstand van haar naaste rivale Denise Betsema.

Met een vol pak werd er gestart in Loenhout, waar de Franse Héléne Clauzel als eerste het veld indook. Haar koppositie werd al snel overgenomen door Shirin van Anrooij, die na twee crossen met pech ongetwijfeld een gooi wilde doen naar het podium in deze veldrit. Betsema volgde gezwind, wereldkampioene Brand had wat meer tijd nodig om op stoom te komen.

Door de regen van de afgelopen dagen kregen de dames een zeer drassig parcours voorgeschoteld, waarbij het loopwerk niet kon worden geschuwd. Dit deden de dames dan ook niet: de eerste ronde werd het snelst afgewerkt door respectievelijk Betsema, Van Anrooij en Brand. Ook Ceylin del Carmen Alvarado kende een redelijke dag: zij toerde rond als vijfde.

Brand en Betsema zetten elkaar onder druk

Brand was wat getergd door het feit dat ploeggenote Van Anrooij aan het eind van ronde één enkele secondes van haar wegpakte en legde er meteen duchtig de pees op vooraan. Nadien temporiseerde ze weer wat, wat nummer vier Annemarie Worst de mogelijkheid gaf om terug te keren. Deze vier sloegen meteen een groot gat met de concurrentie.

Betsema wist in de derde ronde een klein gaatje te slaan met de andere drie dames, maar dit werd vakkundig gedicht door de vrouwen van Baloise-Trek Lions. De drie waren aan elkaar gewaagd, zoveel was duidelijk.

Bij het ingaan van de laatste ronde hadden we nog altijd een kopgroep van drie, waardoor het in die laatste omloop beslist moest worden. Brand zette daarin vrij snel wat druk op de ketel, wat de doodsteek betekende voor ploeggenote Van Anrooij. Even later trok ze nogmaals door en dit was er te veel aan voor Betsema, die andermaal genoegen moest nemen met een podiumplek.

Uitslag X2O Trofee Loenhout 2021 vrouwen

1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema + 0.14
3. Shirin van Anrooij + 0.33
4. Annemarie Worst + 1.05

5. Sanne Cant + 1.36
6. Ceylin del Carmen Alvarado + 1.40
7. Marian Norbert-Riberolle + 1.46
8. Yara Kastelijn + 2.08
9. Héléne Clauzel + 2.11
10 Anna Kay + 2.38


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws