Cant breidt imponerende BK veldrijden-reeks uit: 'Het doet altijd deugd' Veldrijden
Veldrijden

Cant breidt imponerende BK veldrijden-reeks uit: 'Het doet altijd deugd'

Cant breidt imponerende BK veldrijden-reeks uit: 'Het doet altijd deugd'

Sanne Cant slaagde er zaterdag in om voor de veertiende keer achtereen Belgisch kampioen veldrijden te worden. Ze versloeg Mario Norbert-Riberolle en Alicia Franck. Het BK veldrijden was voor Cant de laatste cross van het seizoen.

‘Het doet altijd deugd, hè’, opent Cant het flashinterview. Het BK veldrijden bij de vrouwen ontaardde in een ware moddercross. ‘Het was echt een heel lastig parcours, met heel veel lopen en ook klimmen. Dat kroop wel in de benen’, sprak Cant van een zwaar BK.

Cant kende een sterke start en verloor daarna geen moment de controle. ‘Ik wilde mijn eigen ding doen, mijn eigen lijnen rijden. Ik hoorde dat Marion lek reed in de eerste ronde, maar dat hoort er jammer genoeg bij.’ Ondanks de lekke band kwam Norbert-Riberolle nog terug tot een halve minuut op Cant. ‘Ik weet uit ervaring dat als je terug komt, dat je wat over je toeren gaat. Als het haar gelukt was en ze me nog had verslagen ook, dan was ze simpelweg de sterkste geweest’, aldus Cant.

Uiteindelijk won Cant overtuigend, waardoor ze een veertiende Belgische titel in het veld op haar palmares mocht bijschrijven. Een rangorde van mooiste Belgische titels heeft ze alvast niet. ‘Deze gaat in de rij’, lacht Cant. ‘Ik heb geen idee. Ik heb ook geen lijstje van mooiste zeges ofzo. Vanmorgen zag ik een Instagram-post van de ploeg met al mijn dertien eerdere titels. Deze past er mooi bij’, besluit Cant.

Belgisch kampioen rijdt geen WK in Hoogerheide

Cant reed met het BK haar laatste cross van het seizoen. Ze ziet geen mogelijkheid op een medaille op het WK in Hoogerheide, waardoor de voormalig wereldkampioene de voorkeur geeft aan een rustperiode richting het wegseizoen. Op de weg koerst Cant voor Fenix-Deceuninck, dat deel uitmaakt van de Women's WorldTour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws