Groenewegen pakt slotrit Valencia en eerste zege in 2019; Izagirre eindwinnaar Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Groenewegen pakt slotrit Valencia en eerste zege in 2019; Izagirre eindwinnaar

Groenewegen pakt slotrit Valencia en eerste zege in 2019; Izagirre eindwinnaar

Dylan Groenewegen heeft zijn eerste zege van 2019 gepakt in de laatste rit van de Ronde van Valencia. Hoewel Team Jumbo-Visma de hele dag controle hield over een kopgroep van vier renners, had de ploeg moeite Groenewegen goed af te zetten. De Nederlandse sprinter kon het desondanks op de allerlaatste meters afmaken. De leidende positie van Ion Izagirre kwam niet in gevaar en de Spanjaard werd eindwinnaar.

Alexis Gougeard, Aaron Van Poucke, Alexey Kurbatov en Gotzon Martin vormden een kwartet vluchters. De vier mannen kregen nooit meer dan twee minuten op het vrijwel vlakke parcours en werden op de plaatselijke omloop binnen schootsafstand van zo'n half minuutje gehouden.

Op een dikke tien kilometer van de streep werd Gougeard als laatste van de ontsnapten gegrepen, waarna de voorbereiding van de sprint in volle gang schoot. Geraint Thomas deed bij het ingaan van de laatste ronde een enorme aflossing met ploeggenoten en renners van Jumbo-Visma in het wiel. Het treintje van de Nederlandse formatie raakten Groenewegen hierna enigszins kwijt, waarna de sprinter ingesloten leek te raken. Desalniettemin wist de Amsterdammer op de laatste meters alsnog Alexander Kristoff en Matteo Trentin te passeren.

Overigens werd de laatste kilometer ontsiert door een grote valpartij in het peloton. Op dat moment was het klassement echter al, volgens regelgeving, bevroren en vonden er geen veranderingen plaats. Hierdoor kan Izagirre de Ronde van Valencia aan zijn palmares toevoegen. Hij wint de rittenkoers voor zijn landgenoten Alejandro Valverde en Pello Bilbao.

Uitslag etappe 5 Ronde van Valencia:

1. Dylan Groenewegen
2. Alexander Kristoff "
3. Matteo Trentin "
4. Luka Mezgec "
5. Nacer Bouhanni "
6. Michele Gazzoli "
7. Sondre Enger "
8. Sonny Colbrelli "
9. Edvald Boasson Hagen "
10. Giovanni Lonardi "

Eindklassement na etappe 5 Ronde van Valencia:

1. Ion Izagirre
2. Alejandro Valverde +0.07
3. Pello Bilbao "
4. Daniel Martin +0.16
5. Dylan Teuns +0.18
6. Jesus Herrada +0.29
7. Jack Haig +0.33
8. Adam Yates +0.34
9. Edvald Boasson Hagen +0.46
10. Rui Costa +0.48

(Foto: Jumbo-Visma)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws