'Constante fietswissels' laten Pieterse in het ongewisse: 'Weet niet of ik harder of langzamer rijd dan vorig jaar' Veldrijden
Veldrijden

'Constante fietswissels' laten Pieterse in het ongewisse: 'Weet niet of ik harder of langzamer rijd dan vorig jaar'

'Constante fietswissels' laten Pieterse in het ongewisse: 'Weet niet of ik harder of langzamer rijd dan vorig jaar'

Derde: dat was het maximaal haalbare resultaat voor Puck Pieterse in Kortrijk. De dame van Fenix-Deceuninck merkt dat het niveau in de damescross hoog ligt, wat voor haar alleen maar als een uitdaging geldt. In de Leiderstrui sprak de Nederlands kampioene na afloop van de veldrit in de West-Vlaamse stad!

Een mechanisch defect zorgde in de stadscross van Kortrijk uiteindelijk voor de definitieve kloof. 'Het was meteen een gat van zo’n twintig seconden, dus dan is het lastig om dat op zo’n snelle ronde nog weer dicht te rijden', vertelde de immer eerlijke Pieterse na afloop van de race aan In de Leiderstrui. 'Lucinda (Brand, rd.) zag natuurlijk dat ik pech had en zette aan, dat had ik andersom ook gedaan. Uiteindelijk was het één van de spannendste crossen van dit seizoen om te kijken, omdat het lang dicht bij elkaar bleef. Mijn race was alleen over toen mijn ketting eraf ging. Tot op dat moment voelde ik me sterk', stelde de dame uit Amersfoort vast.

Niet dat ze de illusie had dat ze winnares Fem van Empel gemakkelijk had aangekund. 'Fem rijdt uiteindelijk nog ver weg, hè. Een ketting eraf scheelt uiteindelijk geen minuut. Ik weet niet of het voor de winst had uitgemaakt, maar natuurlijk rijd je wel een andere cross als je niet opeens op twintig seconden zit.'

Lees verder onder de foto.

puck pieterse 2
Puck Pieterse

Pieterse vol vertrouwen voor de nabije toekomst

Pieterse zoekt deze winter nog naar haar eerste overwinning, maar maakt zich geen zorgen. Integendeel zelfs, wetende dat ze er een lange mountainbikezomer op heeft zitten. 'Natuurlijk denk ik dat ik nog stappen kan maken, ik heb maanden niet gecrost. Ik weet eigenlijk niet hoe ik er nu voorsta. Op de mountainbike rijd je constant op dezelfde fiets en kun je kijken wat voor vermogens je rijdt op de beklimmingen. In de cross wissel je constant van fiets, dus ik weet niet of ik harder of langzamer rijd dan vorig jaar en of ik ver van mijn niveau van afgelopen winter zit. Op trainingen zit alles goed, daar kan ik me op baseren. Ik hoop te groeien, dat is wel het plan', geeft de Nederlands kampioene in het veld desgevraagd aan.

'Natuurlijk win je graag, maar dat zal vast nog wel komen dit seizoen', blijft ze er rustig onder. 'Op de mountainbike had ik ook drie voorbereidingswedstrijden nodig, voordat ik in de Wereldbeker ging winnen. En die won ik ook niet allemaal. Ik heb er vertrouwen in', aldus Pieterse, die in Kortrijk in ieder geval genoot van het weerzien met conculega Van Empel. 'Het is leuk om elkaar weer te zien', glimlachte de vriendelijke dame van Fenix-Deceuninck ter afsluiting van het vraaggesprek na afloop van de X2O Trofee-cross.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws