Costa Ricaan toegejuicht in Namen: 'Terug naar Costa Rica om geld te sparen voor WK-deelname' Veldrijden
Veldrijden

Costa Ricaan toegejuicht in Namen: 'Terug naar Costa Rica om geld te sparen voor WK-deelname'

Costa Ricaan toegejuicht in Namen: 'Terug naar Costa Rica om geld te sparen voor WK-deelname'

Sommige verhalen zijn te mooi om waar te zijn. De 38-jarige Felipe Timoteo Nystrom Spencer uit Costa Rica is er daar zeker eentje van. De Zuid-Amerikaan met Scandinavische roots stond afgelopen weekend aan de start in Rucphen (zaterdag) het Belgische Namen (zondag), tot grote goedkeuring van het aanwezige publiek.

Nystrom Spencer reed dit jaar al enkele crossen in Amerika, maar toen hij in Namen onder luid gejuich van het publiek had meegedaan, ging Sporza met hem in gesprek. Het feit dat de Costa Ricaan aan de start stond, is al opvallend, daar hij zelfs een periode in zijn leven op straat heeft geleefd. Hij probeerde op een bepaald punt zelfs een einde te maken aan zijn leven.

Hoe mooi is het daarom dat hij zondag in Namen bij de microfoon van Renaat Schotte stond. 'In Costa Rica bestaat veldrijden niet. Ik zou het liefst alle wedstrijden rijden, maar ik betaal hier zelf voor. Ik moet zodoende werken om te kunnen starten. Om die reden rijd ik volgende week nog in Dendermonde en daarna ga ik terug naar huis om te werken en geld te sparen. Met dat geld kan ik in januari deelnemen aan het WK in Amerika.'

Video: Felipe Nystrom Spencer toegejuicht na DNF in Namen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws