Dan eindelijk schot in de zaak? UCI lijkt op korte termijn uitspraak te doen in Letrozole-case Toon Aerts Veldrijden
Veldrijden

Dan eindelijk schot in de zaak? UCI lijkt op korte termijn uitspraak te doen in Letrozole-case Toon Aerts

Dan eindelijk schot in de zaak? UCI lijkt op korte termijn uitspraak te doen in Letrozole-case Toon Aerts

Er lijkt schot te komen in de zaak-Toon Aerts. De Belgische veldrijder testte in januari positief op Letrozole Metabolite, maar hield zelf altijd vol dat dit onbewust was en dat hij onschuldig is. Volgens de Belgische kranten Het Nieuwsblad en HLN wordt er nog deze week een uitspraak verwacht in de zaak, daar de UCI op 23 december de kantoren sluit.

Aerts kon door zijn positieve test dit seizoen niet in actie komen, maar deed dat uit eigen wil: hij is namelijk altijd uitgegaan van een lichte straf of zelfs vrijspraak, maar staat nu toch al tien maanden aan de kant. Mocht het alsnog tot een schorsing van pakweg twee jaar komen, tellen deze tien maanden al niet. De entourage van de crosser is er echter van overtuigd dat de hoeveelheid Letrozole dusdanig klein is dat er van bewust dopinggebruik geen sprake zal zijn.

Eind augustus werd de verdediging ingeleverd, maar we lopen al op de laatste beentjes van 2022 en er is nog altijd geen uitspraak. Dat moet wringen, ook bij de supporters van Aerts. Die trokken al met man en macht naar enkele crossen om aandacht te vragen voor de zaak bij de UCI, de bond die uiteindelijk het oordeel moet vellen over de crosser.

Worstelaar uit Estland kreeg voor hetzelfde middel als Aerts twee jaar opgelegd

Ondertussen kwam er vanuit Estland niet zo'n fijn bericht voor Aerts en co. Daar werden bij de 37-jarige worstelaar Heiki Nabi namelijk in januari 2021 sporen van Letrozole ontdekt, hetzelfde middel als waar Aerts positief op testte. Nabi kreeg uiteindelijk een straf van twee jaar, al gaf de TAS (het Internationaal Sporttribunaal) toe dat hij een 'ongelukkig slachtoffer' is. Dit had echter geen directe invloed op zijn schorsing van twee jaar, die 'gewoon' bleef staan. Aerts zal lopen dat hij niet hetzelfde lot treft, dan kan hij nog voor het einde van het jaar mogelijk in actie komen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws