Julian Alaphilippe slaat Openingsweekend met Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne over Wielrennen
Wielrennen

Julian Alaphilippe slaat Openingsweekend met Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne over

Julian Alaphilippe slaat Openingsweekend met Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne over

Hoewel Julian Alaphilippe al enkele keren uitsprak dat hij in 2023 te zien zal zijn in de Vlaamse klassiekers, is nu naar buiten gekomen dat hij niet het volledige Vlaamse voorjaar af zal werken. De Fransman zal namelijk niet te zien zijn in de Omloop Het Nieuwsblad, daar hij in dat weekend in Frankrijk in actie komt.

Op 25 en 26 februari, exact de dagen van de Omloop en Kuurne, staat Alaphilippe namelijk aan de start van de Ardeche Classic en Drome Classic. Dat maakte Guillaume Delpech, voorzitter van het organisatiecomité van die wedstrijden, dinsdag bekend. Hij kon daarnaast ook de komst van Rémi Cavagna, ploegmaat van Alaphilippe bij Soudal-Quick Step, en Romain Bardet aankondigen. Verder verwacht hij ook Quinn Simmons, Brandon McNulty en Simon Clarke aan de start.

Alaphilippe sprak in oktober al zijn voorkeur voor de Vlaamse wedstrijden uit. 'In 2020 en 2021 heb ik die races ontdekt. Ik kan de onsamenhangende racescenario's waarderen. Het betekent niet dat ik de Ardennenklassiekers zal mijden, maar ze zullen niet het doel zijn waar ik specifiek naartoe werk', klonk het destijds. Het volledige wedstrijdprogramma van de Fransman wordt waarschijnlijk begin januari bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws