Doet Van der Poel bij rentree direct mee voor zege? Adrie: 'Wordt moeilijk verhaal' Veldrijden
Veldrijden

Doet Van der Poel bij rentree direct mee voor zege? Adrie: 'Wordt moeilijk verhaal'

Doet Van der Poel bij rentree direct mee voor zege? Adrie: 'Wordt moeilijk verhaal'

Adrie van der Poel schat de kans dat zijn zoon Mathieu volgende week zondag mee kan doen voor de overwinning in Dendermonde klein in. Volgens de ex-crosser wordt winnen bij zijn rentree 'een moeilijk verhaal'.

'Hij heeft de voorbije dagen door het bos gereden', licht Van der Poel senior het herstel van zijn zoon toe bij Sporza. 'Volgens mij zit hij goed in zijn vel.' Toch betekent dat volgens hem niet direct dat de wereldkampioen veldrijden direct de andere toppers in het veld weet te verslaan. Door het missen van enkele Wereldbekerwedstrijden zal Van der Poel niet vooraan starten: 'Dan wordt het een moeilijk verhaal om mee te doen voor de overwinning.'

De voormalig coureur denkt dat een plek rond de top vijf realistischer is: 'Vanaf cross vier zal hij wel kunnen meedoen voor de overwinning', geeft hij aan. Volgens het voorlopige crossprogramma van Van der Poel zou dat betekenen dat hij in Loenhout (X2O-trofee, 30 december) weer in the running is voor de zeges in het veldrijden.

Startrijen op WK veldrijden

Door de gemiste crossen heeft Van der Poel ook een nadeel voor het aankomende wereldkampioenschap veldrijden in Fayetteville. 'Zowel voor Wout (van Aert, red.) als Tom Pidcock en Mathieu is de start belangrijk. Op de eerste startrij komen, wordt heel moeilijk', vertelt hij. De drie hebben namelijk een stuk minder wereldbekercrossen afgelegd dan hun concurrenten: 'Voor Wout had die eerste startrij er ingezeten, als hij dit weekend had meegedaan aan de twee Wereldbeker-wedstrijden. Nu is de tweede startrij het hoogst haalbare voor Wout, Mathieu en Pidcock.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws