IDL Kijktip | Hoe Van der Poel in de 'eens in de tien jaar'-vrieskou Namen naar zijn hand zette Veldrijden
Veldrijden

IDL Kijktip | Hoe Van der Poel in de 'eens in de tien jaar'-vrieskou Namen naar zijn hand zette

IDL Kijktip | Hoe Van der Poel in de 'eens in de tien jaar'-vrieskou Namen naar zijn hand zette

'Het komt maar een paar keer in de tien jaar voor dat je het zo koud hebt tijdens een wedstrijd.' Was geciteerd, Mathieu van der Poel na de Namen-cross van 2019. Dit jaar trekken we, helaas zonder de publiekstrekker, opnieuw naar de Citadel. Een mooi moment voor de IDL Kijktip om twee jaar terug in de tijd te gaan.

Al voor de 2019-editie van Namen stond de aandacht gericht op de Nederlander. Vader Adrie en nog wat andere figuren uit de cross leverden namelijk flinke kritiek op parcoursbouwer Erwin Vervecken, omdat het parcours naar hun mening té zwaar was gemaakt.

De langdurige regenval in de dagen ervoor en de vrieskou op de dag zelf maakten het nog wat extra zwaar. Eli Iserbyt moest onderkoeld worden afgevoerd, terwijl rivaal Van der Poel vooraan een stevig gevecht uitvoerde met modderspecialist Toon Aerts. Uiteindelijk rekende de Nederlander af met zijn Belgische tegenpool, waarna ze één voor één bibberend over de finish kwamen. Episch!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws