Eenvoudige zege Pidcock in Gullegem: 'Nog één uur lijden voordat ik op trainingskamp ga' Veldrijden
Veldrijden

Eenvoudige zege Pidcock in Gullegem: 'Nog één uur lijden voordat ik op trainingskamp ga'

Eenvoudige zege Pidcock in Gullegem: 'Nog één uur lijden voordat ik op trainingskamp ga'

Tom Pidcock wist zoals verwacht de Hexia Cyclocross Gullegem op zijn naam te schrijven. In een mager deelnemersveld was de Brit Joran Wyseure en Quinten Hermans ruim de baas. Na afloop sprak hij van 'zware condities'.

Pidcock en Hermans gingen in het eerste deel van de race lang gelijk op, maar dat had ook te maken met technische problemen bij de Brit. Toen dat was opgelost, nam hij halverwege koers het heft in handen, om de rest van het veld snel achter zich te laten. 'Ik dacht eerst dat ik geen lekke band hand. Ik ben nog van banden gewisseld, maar niks voelde goed. Gelukkig kon ik terugkomen bij Quinten en vervolgens een gat creëren en de wedstrijd controleren.'

Pidcock kon uiteindelijk op zijn gemak richting de finish rijden en dat is geen overbodige luxe richting de cross van woensdag. Dan staan in de X2O-Trofee Herentals weer alle grote namen aan de start. 'Morgen gaat zwaar worden. Nog één uur lijden voordat ik op trainingskamp ga. Dan neem ik even rust tot het laatste deel van het seizoen.' Dan zal Pidcock eind januari in de Verenigde Staten proberen om wereldkampioen in het veld te worden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws