Pidcock snelt ondanks probleempjes in Gullegem naar nieuwe overwinning Veldrijden
Veldrijden

Pidcock snelt ondanks probleempjes in Gullegem naar nieuwe overwinning

Pidcock snelt ondanks probleempjes in Gullegem naar nieuwe overwinning

Tom Pidcock heeft in modderige omstandigheden de Hexia Cyclocross Gullegem op zijn naam geschreven. Hij rekende af met Quinten Hermans, nadat hij eerder in de wedstrijd nog te kampen had met een lekke band.

Waar de vrouwen eerder op de middag nog in de gietende regen van start moesten gaan, was dat bij de mannen niet het geval. Desondanks lag het parcours er natuurlijk nog altijd erg modderig bij in Gullegem. Aangezien veel topcoureurs verstek hadden laten gaan voor deze wedstrijd, zagen we in het begin nieuwe namen vooraan een nieuwe naam verschijnen: die van Anton Ferninande. Hij nam de kop, gevolgd door de Spaanse crosser Felipe Orts. Pidcock volgde enkele posities later.

Toch duurde het niet lang voordat de Brit zichzelf aan het front genesteld had. De renner van INEOS Grenadiers trok flink door en zette daarmee een groot deel van het veld onder druk. Toch was er één renner die niet direct afgaf: Hermans. De Belg moest in eerste instantie diep gaan om bij te blijven, maar nam vervolgens wél brutaal de kop over. Andere renners volgden hier al op gepaste afstand.

Problemen voor Pidcock, maar die maakt hij goed

Plots begon Hermans wat afstand te nemen van zijn concurrent. Pidcock wees wat naar achter, wat mogelijk impliceerde dat er een probleem aan zijn fiets was. Terwijl Hermans een voorsprong van zo'n tien seconden nam, wisselde Pidcock van fiets. Soepel ging dat niet. Bij de overname van zijn nieuwe tweewieler kwam hij bijna ten val. Hij moest zichzelf snel herpakken om Hermans niet te veel afstand te gunnen.

Pidcock gaf zichzelf echter niet zomaar gewonnen. Met veel allure en nieuw materiaal wist hij de schade te repareren. Hermans keek niet om en bleef stoïcijns gas geven. De Brit maakte gebruik van het moment om even bij te komen van zijn inspanning daarvoor. Toen hij dat eenmaal gedaan had, besloot hij zijn versnelling te plaatsen. Hermans had geen direct antwoord.

Pidcock bouwt uit en wint

Met dezelfde sterke vorm als waar Pidcock de laatste weken al mee rondreed, was er in het restant van de cross niets meer aan te doen voor Hermans. Hoewel het gat tussen de twee lange tijd niet bijzonder groot was, hoefde de Brits kampioen nergens meer te vrezen voor een nieuwe overwinning in het veld. Na zes rondes mocht hij zijn armen dan ook de lucht ingooien.

Achter Pidcock wist Hermans in de slotronde zijn tweede plek niet meer te verdedigen. Het was een verrassend sterke Joran Wyseure die vanuit de achtergrond zijn teamgenoot overrompelde. Hij verwees Hermans daarmee naar de derde plek. Orts, de hele wedstrijd ook in de buurt, finishte uiteindelijk als vierde.

Uitslag Hexia Cyclocross Gullegem 2022 - mannen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws