Fem van Empel (alias Superwoman!🎥) schittert meteen in regenboogtrui: 'Kon het niet te vroeg doen' Veldrijden
Veldrijden

Fem van Empel (alias Superwoman!🎥) schittert meteen in regenboogtrui: 'Kon het niet te vroeg doen'

Fem van Empel (alias Superwoman!🎥) schittert meteen in regenboogtrui: 'Kon het niet te vroeg doen'

Fem van Empel verbaast niet alleen met haar prestaties op de fiets, ze toont nu ook dat ze bijzondere zegegebaren in haar mars heeft. Haar overwinning in de X2O Trofee in Lille, haar eerste wedstrijd in de regenboogtrui, vierde ze als 'superwoman'. Het werd een feestdag voor de kersverse wereldkampioene.

Van Empel finishte na een mooi gevecht met Ceylin del Carmen Alvarado uiteindelijk met een mooie voorgift op één. Het gaf haar de ademruimte om er aan de streep een leuk feestje van te maken, eentje die we Tom Pidcock ook al zagen doen toen hij vorig seizoen wereldkampioen werd in Fayetteville. 'Dit is een lekkere overwinning. Het was de eerste keer dat ik mocht rondrijden in deze prachtige regenboogtrui. Dat voorziet deze overwinning van extra cachet', zo stelt ze in een persbericht van haar ploeg Jumbo-Visma.

Toch ging de broekriem na het WK wel even los en was Van Empel dus niet optimaal voorbereid voor de cross in Lille. 'Het ging vandaag niet vanzelf. Ik merkte dat ik de trainingsarbeid die ik deze week heb overgeslagen miste. Het gevoel was onderweg verre van goed, maar de smaak van de overwinning is desalniettemin erg zoet.' Een fijne opsteker, daar Van Empel speciaal voor de regenboogtrui nog naar Lille afreisde. 'Ik wilde die trui zo graag laten zien aan het publiek. Ik woon tevens erg dicht bij dit parcours. Het deed enorm deugd om hier rond te rijden.'

Van Empel kon zegegebaar niet te vroeg doen

Dat ze als Superwoman het feestje vierde, dat was uiteraard vooraf besproken. 'Ik had vooraf al gezegd dat ik dit zegegebaar ging maken als ik zou winnen, maar ik kon het niet te vroeg doen, want Ceylin zat nog dicht achter me', aldus Van Empel bij Het Laatste Nieuws. 'Daarom deed ik het maar na de streep. Het is een keer iets anders. Het is de eerste keer dat ik in deze regenboogtrui een wedstrijd koers en als je het dan zo kan afmaken is dat wel leuk.'

Van Empel rijdt op zondag 19 februari ook nog de X2O-cross in Brussel, een klassement dat ze normaliter gaat winnen. Het zal na het wereldbekerklassement en de wereldtitel haar seizoen compleet maken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws