(Te?) gretige Van der Haar strandt op tweede plaats in Lille: 'Tekenend voor de laatste weken' Veldrijden
Veldrijden

(Te?) gretige Van der Haar strandt op tweede plaats in Lille: 'Tekenend voor de laatste weken'

(Te?) gretige Van der Haar strandt op tweede plaats in Lille: 'Tekenend voor de laatste weken'

Lars van der Haar maakte er tijdens de X2O Trofee in Lille een spannend duel van met Laurens Sweeck. Zijn Belgische tegenpool wist hem echter in de laatste ronde bij de balken op een kleine afstand te rijden. Van der Haar moest zodoende genoegen nemen met de tweede plaats.

'Ik koerste misschien iets te graag' vertelt de Nederlander van Baloise Trek Lions in het flashinterview. 'Daar verspeel ik de overwinning. Ik was heel gretig in het begin, maar dat was ook logisch. Eli Iserbyt zat achter mij en ik dacht aan het klassement. Dus ik moest wel rijden. Dat vertelde ik ook tegen Laurens en we begrepen elkaar perfect. Het is leuk koersen met hem. Hij wil altijd koersen en zonder te praten was er meteen een goede verstandhouding.'

De balken in de laatste ronde bleken het noodlot van Van der Haar in zijn duel met Sweeck. 'Ik wist waar ik op kop moest zitten. Toch lukte dat me niet en liet ik het gebeuren. Het is een beetje tekenend voor de laatste weken. Ik heb moeite om de klus te klaren. Ik was zeker niet minder dat Laurens, maar hij was op het eind wat vinniger en ik had moeite om het af te maken. Ik heb er geen verklaring voor, maar zo is het al een paar weken', sluit de Nederlander af.

Sweeck: 'Ik vond in Lars de ideale metgezel'

Sweeck pakte in Lille zijn zesde seizoenszege en was uiteraard zeer tevreden na afloop. 'Ik vond in Lars de ideale metgezel. Hij reed ook voor zijn klassement en we werkten goed samen. Het was niet gemakkelijk omdat we al in de eerste ronde in de aanval waren. Dat maakte het een lange cross, maar ik ben blij dat ik het kon afmaken. Het is voor mij de bevestiging van een heel goed seizoen dat nog niet voorbij is. Hopelijk kan ik nog iets laten zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws