Witse Meeussen soleert in Lokeren naar Belgische titel veldrijden bij beloften mannen Veldrijden
Veldrijden

Witse Meeussen soleert in Lokeren naar Belgische titel veldrijden bij beloften mannen

Witse Meeussen soleert in Lokeren naar Belgische titel veldrijden bij beloften mannen

Witse Meeusen heeft zich tot Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften mannen gekroond. In Lokeren, waar de 'Mont Henri' als scherprechter in het parcours diende, soleerde hij vrijuit naar de overwinning. Lennert Belmans werd tweede, Victor Van de Putte nam het brons mee naar huis.

Emiel Verstrynge, Jente Michels en Joran Wyseure vormden vorig jaar in Middelkerke het podium bij het BK veldrijden voor beloften mannen. Ook dit seizoen domineren de drie youngsters in de beloftencategorie. Aangezien zij dit veldritseizoen een profcontract hebben vergaard, moeten zij op het nationaal kampioenschap meedoen bij de elite mannen. Op het WK veldrijden mogen zij, indien gewenst, echter wel mee doen bij de beloften.

Voor Thibau Nys geldt exact hetzelfde als voor Verstrynge, Michels en Wyseure. De populaire zoon van tweevoudig wereldkampioen veldrijden Sven Nys heeft ook al een profcontract en dient zich in Lokeren zodoende te meten met mannen als Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck.

Favorieten kennen een slechte start, maar herpakken zich snel

Door afwezigheid van alle genoemde beloftetoppers ontpopte Meeussen, uitkomend voor Pauwels Sauzen-Bingoal, zich tot topfavoriet in de desbetreffende categorie. De 21-jarige poulain van Jurgen Mettepenningen, die doorheen het veldritseizoen ook zo nu en dan bij de elite mannen een goed resultaat neer wist te zetten, kon op voorhand het meest weerwerk verwachten van Van de Putte (Deschacht - Hens - Maes).

Direct na het startsignaal vlogen de Belgische beloften er volle bak in. Ward Huybs, ploeggenoot van onder meer Nys en Lars van der Haar bij Baloise Trek Lions, kende de best start van iedereen. Meeussen en Van de Putte misten hun start en konden in de achtervolging. Huybs reed echter geen grote voorsprong bijeen, waardoor de twee topfavorieten al weer snel de aansluiting bij de kop van de koers wisten te maken.

Meeussen blijkt maatje te groot voor 'concurrentie'

Tegen het einde van de eerste ronde ontstond er vooraan een groepje van vijf: Belmans, Huybs, Meeussen, Van de Putte en Vermoote leken een tijdje redelijk aan elkaar gewaagd. Dat bleek echter slechts een illusie, daar Meeussen zich in een mum van tijd ontdeed van zijn vier concurrenten. Op een taaie modderstrook liep hij letterlijk weg bij de rest.

Het zag er naar uit dat de spreekwoordelijke vogel al snel was gaan vliegen. Meeussen breidde zijn voorsprong stukje bij beetje verder uit. Naarmate de koers verder vorderde, zag het er geen moment naar uit dat hij deze uitgelezen mogelijkheid nog uit handen zou gaan geven. En zo geschiedde ook: Meeussen beging af een toe een foutje, maar had genoeg seconden voorsprong bij elkaar gefietst om zich dat te kunnen permitteren.

Meeussen maakte, net als Sanne Cant dat gisteren deed, zijn favorietenrol meer dan waar. In de achtergrond ontvouwden er zich ook geen spannende duels meer voor plaatsen twee en drie. Belmans, die net als Cant uitkomt voor de Crélan-formatie, was duidelijk the best of the rest en mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen. Victor Van de Putte kende geen echte topdag en moest genoegen nemen met het brons.

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws