Geen WK-avontuur voor cultheld Nystrom, die werkt als tolk: 'Geldschieters draaiden de kraan dicht' Veldrijden
Veldrijden

Geen WK-avontuur voor cultheld Nystrom, die werkt als tolk: 'Geldschieters draaiden de kraan dicht'

Geen WK-avontuur voor cultheld Nystrom, die werkt als tolk: 'Geldschieters draaiden de kraan dicht'

Felipe Nystrom - u weet wel: die Costa Ricaanse veldrijder c.q. publiekslieveling (en cultheld) die onlangs nog een duwtje kreeg van Mathieu van der Poel - is momenteel aan het werk in de Verenigde Staten. Sporza wist de 40-jarige Zuid-Amerikaan te strikken voor een interview, waarin hij vertelde dat hij als tolk werkt.

Het was een aparte gebeurtenis en een voetnoot in de cross van Gavere op Tweede Kerstdag: na amper 26 minuten werd Nystrom gedubbeld door niemand minder dan wereldkampioen Van der Poel. Nystrom was net op dat moment een selfie aan het nemen met enkele Belgische fans toen de Nederlander langsraasde. Die kon niets anders doen dan hem een zet geven, om zo Nystrom te ontwijken. Nystrom betuigde spijt en zat in zak en as na het incident. 'Ik voel me verschrikkelijk. Ik stond in de weg en voel me er slecht over. Eigenlijk had hij me harder moeten duwen. Ik heb mezelf laten zitten. Ik neem het zeer serieus. Iets anders dan stoppen zou respectloos zijn', klonk het spijkerharde oordeel (en dat terwijl Van der Poel het hem vergaf).

Ook Nystrom verwacht dat Van der Poel wereldkampioen wordt

We zijn nu ruim een maand verder. Nystrom vertrok een week na de botsing met Van der Poel al richting de VS, waar hij zich het schompes werkt om voldoende geld te hebben. 'Ik wou graag blijven en het WK rijden, maar ik had niet genoeg geld meer', zuchtte hij bij de Belgische sportsite. 'Na de cross in Gavere beslisten mijn geldschieters om de kraan dicht te draaien. Of dat te maken heeft met de aanvaring met Van der Poel? Dat weet ik eerlijk gezegd niet.' Nystrom werkt momenteel als tolk. 'Zeven dagen in de week, soms tot wel vijftien uur per dag.'

Nystrom hoopt stellig dat hij volgend jaar weer kan terugkeren naar de Lage Landen, om daar zoveel mogelijk crossen te rijden. 'Als er 茅茅n wedstrijd is die ik nog eens wil rijden, is het de Citadelcross in Namen. Waarom? Omdat Namen mijn eerste cross was in Europa met fans. Dat was een heel speciale ervaring.' Meedoen aan het WK zit er dus niet in, kijken waarschijnlijk wel. 'Dankzij het tijdsverschil zal ik er iets van kunnen zien', aldus Nystrom, die net als bijna iedereen Van der Poel als absolute topfavoriet ziet. 'Zonder val, mechanische pech of een renner die tegen hem aanrijdt, wordt Van der Poel wereldkampioen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws