Blanka Kata Vas kan door virusinfectie niet meedoen aan WK: 'Starten is geen optie, rust en herstel gaan voor' Veldrijden
Veldrijden

Blanka Kata Vas kan door virusinfectie niet meedoen aan WK: 'Starten is geen optie, rust en herstel gaan voor'

Blanka Kata Vas kan door virusinfectie niet meedoen aan WK: 'Starten is geen optie, rust en herstel gaan voor'

Blanka Kata Vas, de 22-jarige renster van SD Worx, zal niet van start gaan op het WK veldrijden voor elite vrouwen. Vas, die onlangs in Hoogerheide nog knap als tweede finishte, kampt met een virusinfectie. Dat meldt haar broodheer in een persbericht op X.

'Het is balen dat Blanka niet kan deelnemen aan het wereldkampioenschap', licht ploegleider Lars Boom toe. 'Nadat ze al een deel van haar veldritwinter miste door een sleutelbeenblessure, was haar vorm net op tijd terug voor een goede prestatie op het WK. Maar Blanka heeft de afgelopen dagen ziek in bed doorgebracht. Het is jammer dat ze haar kansen niet kan verdedigen in Tábor, want ze vindt daar een ondergrond die bij haar past. Maar starten is geen optie. Rust en herstel gaan nu voor', klinkt het harde besluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws