Frankrijk steekt Groot-Brittannië de loef af voor goud op Mixed Team relay, België pakt brons Veldrijden
Veldrijden

Frankrijk steekt Groot-Brittannië de loef af voor goud op Mixed Team relay, België pakt brons

Frankrijk steekt Groot-Brittannië de loef af voor goud op Mixed Team relay, België pakt brons

Frankrijk heeft vrijdagnamiddag goud veroverd op de Mixed Team Relay op het WK veldrijden in Tabor. De Fransen, met als vertegenwoordigers de junioren Célia Gery, Aubin Sparfel, de beloften Martin Groslambert, Lauriane Duraffourg en Rémi Lelandais en de elite dame Hélène Clauzel, waren in het Tsjechische stadje sterker dan Groot-Brittannië en België.

De Britten wilden meteen een lekkere start nemen en lieten vedette Zoë Backstedt meteen starten. De Fransen, die ook een favorietenrol te vervullen hadden, vertrokken dan weer matig: Lelandais schoot uit zijn klikpedaal en was op achtervolgen aangewezen. Op het vettige parcours deed Van den Boer zijn stinkende best, maar moest hij al een kloofje dichten op de Poolse belofte Marek Konwa en de Italiaanse junior Filippo Agostinacchio.

Backstedt kon moeilijk mee in het spoor van de negen mannen en kreeg na haar ronde meteen veertig seconden aan de broek. Bij de aflossingen werd er nergens een fout gemaakt en de Fransen, de Italianen, de Belgen, de Polen en de Amerikanen bleven relatief dicht bij elkaar. Ook de Tsjechische Kristýna Zemanová moest opboksen tegen al het mannelijk geweld en liep net als Backstedt een behoorlijke achterstand op.

Mason bijt tanden stuk op jonge Fransman

Na ronde twee werden wederom andere renners en rensters de wei in gestuurd en werd een eerste kloof geslagen tussen het koptrio Frankrijk-Italië-België. Ook dat duurde niet lang want de Franse belofte Célia Gery zette Valentina Corvi en De Schoesitter op achterstand. Elitevrouw Clara Honsinger maakte dan weer gebruik van haar ervaring om dichterbij te sluipen.

Gery tikte met een halve minuut voorsprong Lauriane Duraffourg aan. De Franse belofte gleed echter twee keer onderuit en moest de leiding delen met de Britse Oscar Amey. De Belgen keken als vijfde al aan een achterstand van vijftig seconden aan. Zij hadden enkel nog de elite dame en heer Sanne Cant en Michael Vanthourenhout van start laten gaan, maar de achterstand op Anna Kay was intussen al te groot geworden. De 33-jarige Belgische liet het echter niet aan haar hart komen en maakte twintig seconden goed op haar ploeggenote, die de koppositie aan de Fransen moest laten.

Vanthourenhout begon met 38 tellen achterstand aan zijn opdracht, maar dat bleek al snel veel te veel. Ondertussen bleef Cameron Mason zijn tanden stukbijten op de jonge Fransman Aubin Sparfel. De twee gingen samen de allerlaatste bocht in, maar het was zowaar Sparfel die Mason erop legde in de sprint.

Uitslag WK Mixed Team Relay 2024

1. Frankrijk
2. Groot-Brittannië z.t.
3. België +32''
4. Canada +1'06''
5. Italië +1'17''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws