Hermans laat veldritseizoen na deze week voor wat het is: 'Veel gebeurd in het voorbije jaar' Veldrijden
Veldrijden

Hermans laat veldritseizoen na deze week voor wat het is: 'Veel gebeurd in het voorbije jaar'

Hermans laat veldritseizoen na deze week voor wat het is: 'Veel gebeurd in het voorbije jaar'

Quinten Hermans zal zondag in Zonhoven zijn laatste kilometers in het veld van deze winter afwerken. De man die op 1 januari Alpecin-Deceuninck versterkte voelt dat hij niet de vorm heeft en kiest er zodoende voor om de kampioenschappen links te laten liggen.

Hermans laat in Het Nieuwsblad weten dat hij zich vanaf maandag gaat focussen op de weg. 'Daarbij vind ik dat andere jongens meer klaar zijn om een hoofdrol te spelen op de kampioenschappen dan ik. Zo is een plaats in de top vijf allerminst een zekerheid. Bovendien vindt in de periode van het BK ook de wegstage met de ploeg plaats. Vandaar dat die de voorrang heeft gekregen.'

Hermans: 'Er is veel gebeurd in het voorbije jaar'

'Had je me dat een jaar geleden gezegd, dan had ik je allicht niet geloofd', stelt de Belg. 'Toen zat ik nog helemaal in zak in as omdat ik moest thuisblijven het WK in Fayetteville omwille van een oude coronabesmetting, die nog niet helemaal uit mijn lichaam verdwenen was. Maar het voorbije jaar is er veel gebeurd. Ik eindigde tweede in Luik-Bastenaken-Luik en won de koninginnenrit in de Ronde van België, wat me op een selectie voor weg-WK in Wollongong kwam te staan. Mede daardoor duurde mijn wegseizoen langer dan aanvankelijk gedacht en was er geen ruimte om specifieke crosstrainingen af te werken.'

Zijn grote doel van deze winter, het EK in Namen, viel begin november in het water. 'Nadien volgde een winterbreak van één maand. Voorafgaand teerde ik nog op een goede vorm, maar ontbrak het me aan techniek. Intussen is de situatie net omgekeerd. De techniek in het veld is er, maar nu blijft de vorm wat achterwege, vind ik', aldus Hermans, die na zijn rentree in Mol al aangaf dat het lastiger dan gedacht was om de grote mannen te volgen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws