IJzingwekkend sterke Brand degradeert tegenstand in Herentals, pech blijft Alvarado raken Veldrijden
Veldrijden

IJzingwekkend sterke Brand degradeert tegenstand in Herentals, pech blijft Alvarado raken

IJzingwekkend sterke Brand degradeert tegenstand in Herentals, pech blijft Alvarado raken

Lucinda Brand blijft maar heersen in de vrouwencross dit seizoen. De wereldkampioene won woensdag voor de zestiende (!) keer dit seizoen een veldrit, dit keer in de X2O Trofee in Herentals. Na een lastige start nam Brand de kop en degradeerde ze de tegenstand tot kleine stipjes in de verte. Ceylin del Carmen Alvarado kende in Herentals opnieuw pech, voor de zoveelste keer dit seizoen.

De start was duidelijk voor Denise Betsema, die goed weg was en al snel de leiding nam. Alvarado dacht er ook aan te beginnen. Na haar tweede plaats in Baal op Nieuwjaarsdag wilde ze dolgraag bevestigen, met de kampioenschappen op komst. De Nederlands kampioene zagen we echter al snel lopend, met de fiets op de schouder, na nieuw materiaalpech. Ze viel ver terug en kon de strijd om de dagzege vergeten.

Brand troeft Betsema op twee fronten af

Na de eerste ronde had Betsema nog een voorsprong van zeven seconden op Brand, die de motor duidelijk had aan geslingerd. Annemarie Worst, Manon Bakker en Sanne Cant streden daar achter om de laatste podiumplaats. Cant had duidelijk goede benen en haalde het wiel van Brand, die op haar beurt terug kwam bij Betsema. Zo hadden we heel even drie leiders, maar al snel schoot de ketting van Cant eraf en slaagde Brand er niet veel later in om Betsema te losen.

De Nederlandse bouwde snel een enorme voorsprong uit, in de wetenschap dat ze in de X2O Trofee - een klassement op tijd - 46 seconden had goed te maken op haar landgenote. Ze bleef geven, met Betsema die steeds meer moest toegeven en Worst en Cant die het met elkaar mocht uitvechten om plek drie. Uiteindelijk mocht Brand haar armen voor de zestiende keer dit seizoen in de lucht steken. Betsema kwam binnen op 49 seconden en behield dankzij bonificatieseconden nipt haar leidende positie in het klassement. Worst completeerde het podium.

Uitslag X2O Trofee Herentals vrouwen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws