Van Aert leeft mee: 'Cross mist Van der Poel, wielerwereld heeft nood aan renners als hem' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert leeft mee: 'Cross mist Van der Poel, wielerwereld heeft nood aan renners als hem'

Van Aert leeft mee: 'Cross mist Van der Poel, wielerwereld heeft nood aan renners als hem'

Wout van Aert baalt ervan dat Mathieu van der Poel door een slepende rugblessure niet meer in actie komt in de cross deze winter. De Belg ging voor de start van de veldrit in Herentals in op het nieuws dat Van der Poel mogelijk een lange tijd zal moeten toekijken om zijn rugblessure te laten helen.

'Zoals ik al gezegd heb: het is heel jammer dat Mathieu niet meer actief is en sukkelt met een blessure. Ik wens hem het beste en ik hoop dat hij er snel weer bij mag zijn. De cross mist hem, maar de wielerwereld in het algemeen heeft nood aan renners als Mathieu', zo stelt Van Aert in gesprek met Sporza.

Zonder de wereldkampioen in het veld is Van Aert momenteel de te kloppen man. Hij won bijna overal waar hij startte, maar gaat zijn plannen niet opeens veranderen, ook niet wat betreft het WK. 'Of zijn beslissing iets verandert aan mijn keuze voor het WK? Nee.'

Pidcock en Iserbyt leven mee met Van der Poel

Tom Pidcock, ook aan de start in Herentals op woensdag, noemt de blessure van Van der Poel 'geen pretje'. 'Het is zonde. Ik hoop dat Mathieu snel herstelt.' Eli Iserbyt spreekt dezelfde woorden en hij ziet tegelijkertijd een belangrijke rivaal wegvallen voor de regenboogtrui in Fayetteville. 'Ja, de afwezigheid van Mathieu verandert wel wat voor ons. Het brengt meer perspectief. Ik vind het wel jammer dat Mathieu er niet bij zal zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws