Iserbyt maakt uitstapje naar het mountainbiken: 'Mijn techniek bijschaven' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt maakt uitstapje naar het mountainbiken: 'Mijn techniek bijschaven'

Iserbyt maakt uitstapje naar het mountainbiken: 'Mijn techniek bijschaven'

Eli Iserbyt is op zoek naar nieuwe uitdagingen en kruipt om die reden deze zomer op de mountainbike. Daarbij gaat hij zich veel richten op het verbeteren van zijn techniek. Die kan, zoals hij zelf aangeeft, nog wel wat bijgeschaafd worden.

In tegenstelling tot een aantal andere crossers heeft Iserbyt de afgelopen jaren geen uitgebreid programma op de weg afgelegd. In dienst van een continentale ploeg is het voor hem lastig om veel wedstrijden op te nemen. Hij startte bijvoorbeeld wel in een ronde als de Baloise Belgium Tour, maar nu wil hij wel eens wat anders. 'Als je altijd dezelfde rondes rijdt, ben je niet meer gemotiveerd', vertelt hij tegenover Sporza. 'Het is ideaal om iets nieuws te ontdekken.'

Iserbyt mikt op deelname Wereldbeker

En dus zoekt Iserbyt de mountainbike op, waarmee hij het voorbeeld van een Mathieu van der Poel en Tom Pidcock volgt. De crosser zal enkele wedstrijden afleggen in die discipline: 'Op welk niveau ik zal kunnen rijden, weet ik niet. Het zal zoeken zijn, maar het is de bedoeling om een wereldbekermanche te rijden en te kijken hoe het daar zit.'

Iserbyt heeft weinig ervaring op de mountainbike, maar hoopt met het uitstapje ook zijn prestaties in het veldrijden te kunnen verbeteren. 'We nemen het er in de planning bij om mijn techniek, die soms niet super is, bij te schaven', zo sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws