Iserbyt profiteert optimaal van fout Hermans in Ruddervoorde, Van der Haar vierde Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt profiteert optimaal van fout Hermans in Ruddervoorde, Van der Haar vierde

Iserbyt profiteert optimaal van fout Hermans in Ruddervoorde, Van der Haar vierde

Eli Iserbyt heeft andermaal getoond dat hij tot nu toe dé te kloppen man is in de cross. De kleine Belg leek moeite te hebben met het tempo van zijn directe opponent Quinten Hermans, maar knalde na een fout van Hermans zeer knap naar de zege.

De start was meteen een interessante, met enkele minder bekende namen in het front: Kevin Kuhn dook als eerste het veld in, terwijl jongens als Laurens Sweeck, Hermans en Toon Aerts wat in de achtergrond verzeild raakten. Toon Vandebosch nam gedurende de eerste ronde het heft in handen, met ploegmaat en kopman Iserbyt in zijn spoor.

In de tweede ronde nam Hermans plots het tempo over, waardoor Iserbyt zelf uit zijn kot moest komen. Dit gold ook voor het Trek-Baloise Lions-duo Toon Aerts en Lars van der Haar, die samen in de achtervolging gingen. Aerts dichtte het gaatje, maar bij de Nederlander ging het al wat moeilijker. Een foutje van Aerts zorgde er echter voor dat hij niet veel later weer werd teruggeslagen.

Hermans imponeert, maar maakt cruciale fout

Wetende dat Laurens Sweeck in de achtervolgende groep zat kon Iserbyt de benen ietwat stilhouden, maar Hermans keek niet op of om en denderde onverstoord door. Sterker nog, de renner van Tormans zette zijn opponent in de vierde ronde al enkele keren onder druk. Dit was de genadeslag voor de jongens daarachter, voor Van der Haar en co zou een plek op het podium het maximaal haalbare zijn.

Hermans bleef doorbeuken, maar deed zichzelf de das om. Hij sprong niet goed over de balken en verloor met de klap vijftien seconden, hét sein voor Iserbyt om door te doen. De Europees kampioen leek in de koers de mindere van de twee, maar bewees in de laatste rondes het tegendeel. Aerts werd derde, voor Van der Haar en Sweeck.

Uitslag Superprestige Ruddervoorde mannen 2021

1. Eli Iserbyt
2. Quinten Hermans + 0.27
3. Toon Aerts + 0.42

4. Lars van der Haar + 0.55
5. Laurens Sweeck + 1.33
6. Toon Vandebosch + 1.43
7. Felipe Orts + 1.50
8. Diether Sweeck + 2.02
9. Vincent Bastaens + 2.15
10. Niels Vandeputte + 2.22

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws