Iserbyt rijdt tactisch perfecte race en wint knap in Superprestigecross in Merksplas Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt rijdt tactisch perfecte race en wint knap in Superprestigecross in Merksplas

Iserbyt rijdt tactisch perfecte race en wint knap in Superprestigecross in Merksplas

Eli Iserbyt heeft na een spannende en intense strijd de Superprestigecross in Merksplas gewonnen. De vinnig Belg reed een tactisch perfecte cross en plaatste op het juiste moment zijn aanval. Laurens Sweeck en Quinten Hermans mochten mee het podium op.

Net als bij de vrouwen hadden we een goede starter: Hermans dook als een razende het veld in, terwijl Lars van der Haar de start in zijn Europese kampioenentrui redelijk miste. Op die manier moest de Nederlander meteen in de achtervolging vanuit ongeveer plek vijftien, terwijl zijn landgenoot Ryan Kamp aan het eind van de eerste ronde de leiding in de wedstrijd over wist te pakken.

Kamp bleef maar doordenderen, alhoewel toppers als Hermans, Sweeck, Toon Aerts en Iserbyt bij het ingaan van de derde ronde aan zijn wiel zaten. Local hero Aerts was tuk op een mooie prestatie en nam de leiding van Kamp over. Een ploegmaat van Aerts, Van der Haar, kwam na een sterke inhaalrace ondertussen weer aansluiten bij de voorwacht.

Nederlanders op verschillende fronten aanwezig in mooie race

Van der Haar kreeg echter geen rustmoment van zijn eigen ploegmaat, die hard door de zandstroken en technische passages dook. Aerts werd geremonteerd door Sweeck, waarna de twee weg leken door een foutje van Hermans. Iserbyt herstelde het foutje van zijn landgenoot echter, die slim als hij is volgde. Zo kregen we halfweg koers een groepje van vier aan kop.

Dat was echter buiten Van der Haar gerekend, die op knappe wijze in zijn eentje het gat dichtte. De man die wel goed startte, Kamp, verdween ondertussen uit koers na een harde val. Zijn ploegmaten Sweeck en Iserbyt moeten op die manier de eer van Pauwels Sauzen-Bingoal verdedigen. In ieder geval maakten de vijf er vooraan een prachtige wedstrijd van.

Intense cross met Belgische toppers

Twee rondes voor het einde nam Sweeck andermaal het commando over, maar Aerts bleef aan zijn wiel plakken. Het sein voor ploegmaat Iserbyt om het ook eens te proberen, maar opnieuw was het de lange Belg die volgde. Voor Van der Haar leek het wel de doodsteek.

Iserbyt bleef doorbeuken en had in de technische stroken het voordeel qua lengte. Een valpartij van de kleien Belg gooide roet in het eten en Aerts kon overpakken. Door dit euvel kon ook Hermans terugkomen, maar het was even later wederom Iserbyt die aan de boom schudde na een inhaalmanoeuvre bij Aerts op het randje. M

Met vier seconden voorgift dook Iserbyt de laatste ronde in, waar Hermans de achtervolging inzette. Sweeck zat echter op het vinkentouw in het wiel van Hermans, die de laatste secondes naar Iserbyt niet wist te dichten. Zodoende was het Iserbyt die deze mooie cross op zijn naam kon schrijven.

Uitslag Superprestige Merksplas mannen 2021

1. Eli Iserbyt
2. Quinten Hermans + 0.02
3. Laurens Sweeck + 0.05
4. Toon Aerts + 0.13

5. Lars van der Haar + 0.16
6. Corné van Kessel + 1.06
7. Diether Sweeck + 1.12
8. Vincent Bastaens + 1.16
9. Jens Adams + 1.20
10. Niels Vandeputte + 1.22


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws