Iserbyt wint na tweede plek voor het eerst de Wereldbeker: 'Wat een dag!' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt wint na tweede plek voor het eerst de Wereldbeker: 'Wat een dag!'

Iserbyt wint na tweede plek voor het eerst de Wereldbeker: 'Wat een dag!'

Eli Iserbyt heeft zijn derde plaats van zaterdag opgevolgd met een tweede plaats in de Wereldbeker van Hulst. De Belg moest na een lange slijtageslag alleen Tom Pidcock voor zich dulden. Het betekende dat de Belg de overwinning in de Wereldbeker nu al veiligstelde.

En dat is goed nieuws voor Iserbyt. De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal won dit jaar vijf Wereldbekers en is met twee wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen. Dat betekent dat hij richting het WK op 30 januari wellicht wat meer rust kan nemen. 'De Wereldbeker kunnen we afvinken en nu kan ik richting het WK misschien wat extra rust nemen. Misschien dat ik iets vroeger naar Amerika vertrek, wie weet.' Iserbyt reed zondag rondes lang binnen tien seconden van Pidcock, maar het gat kreeg hij nooit helemaal dicht. 'In de laatste ronde kwam ik nog heel dicht, maar toen was het beste er ook af. Het was vanaf het begin hard tegen hard en het is jammer dat ik het wiel verloor. Als ik het wiel had gehouden, had het toch spannender kunnen worden.'

Op het WK kan er zomaar weer eens een strijd met Pidcock ontstaan, nu het nog de vraag is of Wout van Aert überhaupt naar Amerika vertrekt en Mathieu van der Poel nog aan het herstellen is van een rugblessure. 'Ik hoop dat het resultaat dan anders is. Ik ben blij met mijn vorm en hopelijk kan ik op het Belgisch kampioenschap (9 januari) een mooie wedstrijd rijden', zo liet Iserbyt weten in het flashinterview. Later na de race kwam hij op zijn eigen Twitter-pagina nog terug op zijn overwinning. 'Het winnen van mijn eerste Wereldbekerklassement met een tweede plaats. Wat een dag!', zo schrijft hij.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws