Pidcock troeft Iserbyt af in strijd om seconden: 'Dacht dat hij het gat kon dichten' Veldrijden
Veldrijden

Pidcock troeft Iserbyt af in strijd om seconden: 'Dacht dat hij het gat kon dichten'

Pidcock troeft Iserbyt af in strijd om seconden: 'Dacht dat hij het gat kon dichten'

Tom Pidcock wist in de Wereldbeker van Hulst zijn tweede zege van het seizoen te noteren. De 22-jarige Brit reed kwam na een lange solo voor Eli Iserbyt en Lars van der Haar over de meet. Na afloop sprak hij van 'een goede resultaat'.

Pidcock profiteerde van pech bij Wout van Aert. De Belg kreeg vlak na de start te maken met problemen aan zijn ketting en werd zodoende teruggeworpen naar een veertigste plaats. Dat was zelf voor de Belg teveel van goede, waarna Pidcock rondes lang in een strijd met Iserbyt terechtkwam. Continu bleef de voorsprong binnen de tien seconden, maar het wiel van Pidcock haalde Iserbyt niet meer. 'Ik voelde me goed en kon een gat maken. De hele race bleef Eli een paar seconden bij me in de buurt. De laatste ronde maakte ik wat fouten en dacht ik misschien dat hij het gat kon dichten.'

Dat Pidcock wat foutjes maakte, had te maken met zijn ketting, die hij niet meer op het grote verzet kon krijgen. 'Het was niet een heel groot probleem, maar ik deed wat rustiger aan in de afdalingen', zo liet hij weten in het flashinterview. Uiteindelijk bleek het genoeg om Iserbyt twaalf seconden van zich af te houden, terwijl Van Aert nog knap als vierde eindigde. De volgende crossen voor Pidcock zijn 4 januari (Gullegem) en 5 januari (Herentals).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws