Van Aert ziet zegereeks in Hulst eindigen na kettingprobleem, Pidcock wint Veldrijden
Veldrijden

Van Aert ziet zegereeks in Hulst eindigen na kettingprobleem, Pidcock wint

Van Aert ziet zegereeks in Hulst eindigen na kettingprobleem, Pidcock wint

Tom Pidcock heeft in Hulst opnieuw een cross in de Wereldbeker weten te winnen. Hij hield na een boeiende strijd Eli Iserbyt van zich af. Wout van Aert zag in de Zeeuwse plaats zijn zegereeks eindigen na een kettingprobleem.

Van Aert was de voorgaande crossen ongenaakbaar, maar de Belgisch kampioen veldrijden kreeg in de Wereldbekercross van Hulst direct met brute pech te maken. De Belg kreeg te maken met kettingproblemen en wist het euvel niet direct op te lossen. Hierdoor verloor hij veel kostbare tijd op de concurrentie. Dat het parcours in Hulst op veel plekken zeer smal was, werd het voor hem ook niet makkelijk om zichzelf terug in de wedstrijd te knokken.

Logischerwijs gingen de andere crossers er hard vandoor. Eli Iserbyt, Toon Vandenbosch, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout, Tom Pidcock, Toon Aerts en Quinten Hermans verschenen aan het front om daar de kopgroep te vormen. Van Aert streed voor wat hij waard was, haalde de nodige renners in, maar bleef op een behoorlijke afstand van de kopgroep verwijderd.

Pidcock neemt de leiding, Van Aert gezien

Pidcock en Iserbyt vonden de groep vooraan kennelijk nog wat te groot en gooiden het tempo daarom omhoog. Van der Haar probeerde nog wel bij te blijven, maar kwam tegen het geweld van deze twee tekort. Vervolgens bleek ook wel waarom: Pidcock gooide er nog een extra versnelling op en reed Iserbyt uit het wiel. De Brit reed een voorsprong van vijf seconden bijeen op zijn Belgische concurrent.

Aangezien de cross voorin fel uitgevochten werd, bleek het voor Van Aert een onbegonnen zaak om het gat nog dicht te rijden. Halverwege de wedstrijd leek hij dan ook wat meer vrede te hebben met de ontstane situatie. Hij kroop de top tien binnen, maar dat was allemaal op een ruime achterstand van Pidcock. De man van INEOS Grenadiers had na zes rondes een voorsprong van meer dan een minuut op de Belg. Zijn imponerende zegereeks kwam hier dus ten einde.

Iserbyt geeft niet af, strijd met Pidcock

Hoewel Pidcock het tempo hoog hield, wist hij Iserbyt niet definitief uit de wedstrijd te rijden. De leider in het Wereldbekerklassement bleef de gehele tijd op een vijftal seconden hangen. Het leverde een boeiende strijd op tussen de twee coureurs: één foutje zou het verschil namelijk al grotendeels teniet hebben kunnen doen. Te meer omdat het parcours er na twee races ook niet veel beter bij was gaan liggen.

De druk van Iserbyt bleek uiteindelijk niet genoeg om Pidcock in paniek te brengen. De Brit haalde geen gekke capriolen meer uit en kon daardoor opnieuw naar een overwinning in de Wereldbeker rijden. Eerder was hij ook al een keer de beste in Rucphen.

Van Aert vierde, Iserbyt doet toch goede zaken

Iserbyt deed achter Pidcock nog wel enorm goede zaken voor het klassement in de Wereldbeker. Door zijn zege pakte hij nog wat extra punten voorsprong op Vanthourenhout en Aerts, die de tweede en derde plek bezetten in dat klassement. Daarmee is hij al voor de laatste races van de Wereldbeker zeker van de eindzege.

Van der Haar finishte in Hulst als derde, waardoor hij de beste Nederlander van de wedstrijd was. Van Aert reed ondanks de pech nog steeds naar een vierde plek in de daguitslag. De renner van Jumbo-Visma finishte uiteindelijk op iets meer dan één minuut van winnaar Pidcock.

Uitslag Wereldbeker Hulst 2022 - mannen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws