Iserbyt wint Wereldbeker Waterloo na lange solo, Van der Haar derde Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt wint Wereldbeker Waterloo na lange solo, Van der Haar derde

Iserbyt wint Wereldbeker Waterloo na lange solo, Van der Haar derde

Eli Iserbyt heeft de eerste Wereldbeker bij de mannen op zijn naam geschreven in het veldrijden. De crosser van Pauwels Sauzen - Bingoal maakte gehakt van de concurrentie en reed in de tweede(!) ronde al weg van zijn tegenstanders. Niemand kon hem nog terugpakken.

De kopstart was voor Lars van der Haar, met Iserbyt meteen al vlot voorin. Hij nam over na een paar bochten en zou die eerste plek niet meer afgeven. In eerste instantie kreeg hij Toon Vandenbosch en Lars van der Haar met zich mee, waarna de Belg iets inhield en er een groep terugkeerde met onder anderen Thibau Nys en Michael Vanthourenhout.

Iserbyt knalt weg, Sweeck wil mee

In de tweede ronde trok het pronkstuk van Pauwels Sauzen nog een keer door, en knalde de rest allemaal uit het wiel. Laurens Sweeck zat op dat moment ver van achter in de groep, maar kwam stukje bij beetje naar voren. Aan het begin van de derde ronde ging hij naar de kop, het gat met Iserbyt was toen dertien seconden.

Sweeck, vorig seizoen nog ploeggenoot van Iserbyt, zette de andere achtervolgers goed onder druk. Op de befaamde schuine kant van Waterloo dwong hij Nys en Vanthourenhout in een foutje, waarna hij een gat had gecreëerd. De 28-jarige coureur halveerde in die ronde op fraaie wijze het gat met de koploper, waardoor er toch een strijd aan leek te komen.

Iserbyt bouwt voorsprong verder uit, strijd gestreden

Iserbyt wilde dat echter niet laten gebeuren. De nog altijd slechts 24-jarige renner bouwde rustig de voorsprong verder uit. Zeven seconden werd terug tien seconden. Tien seconden werd terug vijftien seconden. Vijftien seconden werd 24 seconden in de laatste ronde. De winst was voor zeker voor Iserbyt. Sweeck zou tweede worden, maar voor plek drie bleef het spannend.

Dat werd namelijk uitgevochten door het Baloise Trek Lions-duo Nys en Van der Haar en Pauwels Sauzen-renner Vanthourenhout. Het trio ging met hollen en stilstaan vooruit, maar kreeg geen druk meer van achteruit. Anderhalve minuut na Iserbyt, en een minuut na Sweeck, won Van der Haar de sprint voor plek drie. Vanthourenhout werd vierde, Nys vijfde.

Uitslag Wereldbeker Waterloo mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws