KNWU rekent op EK-titel voor 'uitgesproken favoriet' Van Empel, ook deze Nederlanders doen mee Veldrijden
Veldrijden

KNWU rekent op EK-titel voor 'uitgesproken favoriet' Van Empel, ook deze Nederlanders doen mee

KNWU rekent op EK-titel voor 'uitgesproken favoriet' Van Empel, ook deze Nederlanders doen mee

Na de Wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen is het tijd voor het EK veldrijden in Pont-Château. Bondscoach Gerben de Knegt heeft op de website van de KNWU de officiële selectie bekendgemaakt. De Nederlandse ploeg, met Fem van Empel, Ceylin del Carmen Alvarado en Lars van der Haar als voornaamste blikvangers, zal het moeten opnemen tegen ook een sterke Belgische ploeg.

De bondscoach verwacht dat zijn ploeg in alle categorieën kans maakt. 'Uiteraard moeten de races eerst maar eens worden verreden, maar ik denk dat we slechts in één categorie een uitgesproken favoriet hebben voor de titel, namelijk Van Empel bij de elite-vrouwen.' Ook de winnares in Maasmechelen, Alvarado, staat zaterdag 4 november aan de start van het EK. Denise Betsema, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Aniek van Alphen en Annemarie Worst maken de Nederlandse damesploeg compleet.

De Knegt verwacht dat de mannen, ondanks de afwezigheid van Corné van Kessel (stage in Spanje) en Jens Dekker (polsbreuk), ook kunnen meedoen voor de medailles. 'Het is mooi dat we met Van der Haar, Pim Ronhaar en Ryan Kamp renners in huis hebben die sterk aan het seizoen zijn begonnen. Zij zullen zich zeker kunnen mengen in de strijd om de prijzen in een naar verwachting open kampioenschap.' Joris Nieuwenhuis completeert de Nederlandse mannenploeg.

Ook in de andere categorieën maakt Nederland kans op medailles. Met namen als Leonie Bentveld en Lauren Molengraaf (beloften-vrouwen), David Haverdings (beloften-mannen), Senna Remijn (junioren-mannen), Puck Langenbarg en mogelijk ook Mae Cabaca (junioren-vrouwen) liggen er mogelijkheden. 'Al hebben we wellicht wat minder zekerheden dan een jaar geleden, toen we bijvoorbeeld Puck Pieterse konden inzetten bij de beloften-vrouwen. Toch we zijn optimistisch over de kansen van Nederland op dit EK.'

Op het Europese Kampioenschap zal Nederland bij de mannen weerstand krijgen van onder andere Eli Iserbyt en Thibau Nys. De Belgische federatie maakte vorige week de selectie al bekend. De vrouwen moeten het opnemen tegen meervoudig wereldkampioene Sanne Cant. Zaterdag 4 november om 15.00 uur rijden de vrouwen hun wedstrijd, en op zondag 5 november om 15.00 uur beginnen de mannen.

Selectie Nederland EK veldrijden 2023

Elite mannen

- Lars van der Haar
-Joris Nieuwenhuis
-Pim Ronhaar
- Ryan Kamp

Elite vrouwen

-Fem van Empel
-Ceylin del Carmen Alvarado
-Denise Betsema
-Inge van der Heijden
-Manon Bakker
-Aniek van Alphen
-Annemarie Worst

Beloften mannen

-David Haverdings
-Danny van Lierop
-Lucas Janssen
-Bailey Groenendaal
-Guus van den Eijnden
-Jelte Jochems

Beloften vrouwen

-Lauren Molengraaf
-Leonie Bentveld
-Iris Offerein
-Femke Gort

Junioren mannen

-Senna Remijn
-Keije Solen
-Floris Haverdings
-Michiel Mouris
-Ruud Junior Nagengast
-Max Rijvers

Junioren vrouwen

-Puck Langenbarg
-Bloeme Kalis
-Sara Sonnemans
-Mae Cabaca
-Noï Moes
-Roxanne Takken
-Selena Bas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws