Mathieu van der Poel laat van zich horen na WK-verkenning te Tábor: 'Veel zwaarder dan ik had gedacht' Veldrijden
Veldrijden

Mathieu van der Poel laat van zich horen na WK-verkenning te Tábor: 'Veel zwaarder dan ik had gedacht'

Mathieu van der Poel laat van zich horen na WK-verkenning te Tábor: 'Veel zwaarder dan ik had gedacht'

Waar het overgrote deel van de Nederlandse ploeg voor het WK veldrijden vrijdagmiddag verkende, verkoos Mathieu van der Poel de zaterdagochtend. De titelverdediger - met AirPods in - reed nog voor de juniorenwedstrijd van de vrouwen - die om 11.05 uur begon - zijn rondjes en deelde na afloop zijn mening.

'Het was veel zwaarder dan dat ik had verwacht', liet Van der Poel optekenen. De Nederlander vertelde daarmee hetzelfde als het gros van de Belgen, die vrijdagavond hun persconferentie hielden en daarbij stuk voor stuk lieten weten dat ze op zondag een eerlijke wedstrijd verwachten. Mét Van der Poel in de hoofdrol, uiteraard.

De kopman van Alpecin-Deceuninck - die donderdag in een vliegtuig vol (Belgische) fans vanuit Eindhoven afreisde naar Tsjechië - trainde vrijdag nog op de weg. 'Maar ik ben toch wel blij dat ik nu wat rondes heb gereden, omdat het parcours er heel anders bijlag dan dat ik had verwacht. Dit is het échte veldrijden, het ligt er oprecht veel zwaarder bij dan dat ik op voorhand had verwacht.'

Van der Poel voelt zich goed en heeft er zin in 

'Het is een eerlijk parcours, waar normaal gesproken de coureur met de beste benen wereldkampioen zal worden', stelde Van der Poel, die in Tábor voor zijn zesde wereldtitel kan gaan bij de elites. 'Ik voel mij goed en heb nu al zin in zondag', sloot de Nederlander af met weinig bemoedigende woorden voor de concurrentie in Tábor.

Naast Van der Poel worden de Belgen Eli Iserbyt, Thibau Nys en Michael Vanthourenhout als grote kanshebbers buiten Nederland gezien, al gaven zij vrijdag al aan dat ze hun wedstrijd niet op de topfavoriet af gaan stemmen. De Nederlanders Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en Lars van der Haar verkenden vrijdag al en lieten vorige week al optekenen dat ze Van der Poel ook kunnen gebruiken als bliksemafleider voor de overige medailles, waarvoor het helemaal open ligt.

Mathieu van der Poel laat van zich horen na WK-verkenning te Tábor: 'Veel zwaarder dan ik had gedacht'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws