Mathieu van der Poel vs. Wout van Aert: in deze veldritten strijden ze (voorlopig) tegen elkaar Veldrijden
Veldrijden

Mathieu van der Poel vs. Wout van Aert: in deze veldritten strijden ze (voorlopig) tegen elkaar

Mathieu van der Poel vs. Wout van Aert: in deze veldritten strijden ze (voorlopig) tegen elkaar

Mathieu van der Poel heeft maandag zijn programma voor de komende veldritwinter bekendgemaakt. Eerder maakte Wout van Aert al zijn geplande crossen voor de eerste helft van de winter bekend. In de Leiderstrui bekeek de programma's van de twee en zet op een rijtje wanneer ze tegen elkaar zullen strijden.

Van der Poel werkt komende winter in ieder geval veertien veldritten af, terwijl Van Aert officieel enkel zijn programma voor 2022 bekend heeft gemaakt. Desondanks is het al duidelijk wat het hoofddoel is van de twee kemphanen: het WK veldrijden in Hoogerheide, begin februari. Afgelopen seizoen lieten ze beiden het WK schieten, om uiteenlopende redenen (rugproblemen en de verre reis naar Fayetteville).

4 december zullen de twee voor het eerst de degens kruisen, in de Wereldbekercross van Antwerpen. Vervolgens is het bijna drie weken wachten tot een nieuwe ontmoeting: pas op 23 december, in Mol, staan ze allebei weer aan de start. Vervolgens staat de drukke kerstperiode bol van ontmoetingen. Zowel op 23 december (Mol), 26 december (Gavere), 27 december (Heusden-Zolder), 28 december (Diegem) en 30 december (Loenhout) staan de twee allebei aan de start.

3 januari zullen Van Aert en Van der Poel naar verwachting ook allebei meedoen in de thuiscross van die eerste, in Herentals. 22 januari, twee weken voor het WK, is het dan tijd voor een waarschijnlijke ontmoeting in Benidorm, Spanje. Die twee zijn overigens nog niet bevestigd. Op 5 februari volgt dan de absolute apotheose op het WK in Hoogerheide, waar de twee allebei gebrand zullen zijn om de felbegeerde wereldtitel mee naar huis te nemen.

Mathieu van der Poel vs. Wout van Aert: in deze veldritten strijden ze (voorlopig) tegen elkaar

Programma Mathieu van der Poel vs. Wout van Aert veldritwinter 2022 

4 december: Antwerpen (Wereldbeker)
23 december: Mol (Exact Cross)
26 december: Gavere (Wereldbeker)
27 december: Heusden-Zolder (Superprestige)
28 december: Diegem (Superprestige)
30 december: Loenhout (Exact Cross)
5 februari: WK Hoogerheide


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws