Van der Poel heeft programma veldritwinter rond: minimaal veertien wedstrijden, voorlopig geen NK Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel heeft programma veldritwinter rond: minimaal veertien wedstrijden, voorlopig geen NK

Van der Poel heeft programma veldritwinter rond: minimaal veertien wedstrijden, voorlopig geen NK

Mathieu van der Poel heeft zijn crossprogramma rond. De polyvalente Nederlander van Alpecin-Deceuninck keert zondag 27 november terug in het veld in eigen land, in de Wereldbeker veldrijden in Hulst. In totaal rijdt hij minimaal veertien wedstrijden, maar het NK op 15 januari slaat hij over door een trainingskamp.

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen nam na het WK gravel en Serenissima Gravel in Veneto begin oktober wat gas terug, maar liet de laatste weken via Strava zien dat er in Calpe hard werd gewerkt aan een rentree. Zondag maakte VDP in Kasterlee tijd vrij voor wat kilometers op zijn crossfiets, wat op de gevoelige plaat werd vastgelegd door vader Adrie. De renner testte er zijn materiaal in 33,5 kilometers door de bossen.

Dat de cross in Hulst aangegrepen wordt voor zijn rentree, is geen verrassing. Die veldrit zong al enkele weken rond en Van der Poel zijn aanwezigheid werd zelfs al bekendgemaakt door de Zeeuwse organisatie. Bondscoach Gerben De Knegt liet maandagochtend bij de bekendmaking van de selectie weten dat hij uitkijkt naar de rentree van zijn goudhaantje.

'Het parcours in Hulst moet Mathieu zeker wel liggen, al moeten we wel afwachten of het weer nog van invloed gaat zijn op de ondergrond daar. Maar is die ronde zoals de afgelopen jaren dan liggen er mooie afdalingen in, wat loopwerk en enkele snelle stukken. Dat is zeker iets waar Mathieu zich thuis voelt. Ik kijk wel uit naar zondag.'

Van der Poel en Van Aert treffen elkaar op 4 december voor het eerst

Op zondag 4 december kruisen de kemphanen Van der Poel en Wout van Aert voor de eerste maal de degens, in de veldrit in Antwerpen. Later in het seizoen werken beide wereldtoppers toe naar hét doel van deze veldritwinter: het WK veldrijden in Hoogerheide. Beide coureurs zien het als thuiscross en dat is dan ook een mooie apotheose van deze veldritwinter.

Voor Van der Poel zal het alleszins weer wat wennen worden op zijn crossfiets. Door rugproblemen werkte de renner van Alpecin-Deceuninck afgelopen winter slechts anderhalve veldrit af, waarna hij pas in maart in Milaan-Sanremo zijn rentree maakte in wedstrijdverband. Afgelopen wegseizoen won hij onder meer de Ronde van Vlaanderen, Dwars door Vlaanderen en een rit in de Giro.

Van der Poel heeft programma veldritwinter rond: minimaal veertien wedstrijden, voorlopig geen NK

Programma veldrijden Mathieu van der Poel 2022/2023

27/11: Hulst - World Cup
03/12: Boom - Superprestige
04/12: Antwerp - World Cup

05-14/12: Trainingskamp Spanje

17/12: Val di Sole - World Cup
23/12: Mol - Exact Cross
26/12: Gavere - World Cup
27/12: Heusden-Zolder - Superprestige
28/12: Diegem - Superprestige
30/12: Loenhout - Exact Cross
03/01: Herentals - X2O Trophy
05/01: Koksijde - X2O Trophy
08/01: Zonhoven - World Cup

09/01-19/01: Trainingskamp Spanje

22/01: Benidorm - World Cup
28-29/01: Wordt nog bepaald
05/02: Hoogerheide - World Championships

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws