Merlier moppert na eerste crosszege in België over techniek: 'Was altijd wel iets' Veldrijden
Veldrijden

Merlier moppert na eerste crosszege in België over techniek: 'Was altijd wel iets'

Merlier moppert na eerste crosszege in België over techniek: 'Was altijd wel iets'

Na negen jaar is het Tim Merlier weer eens gelukt om een veldrit te winnen. De Belgisch kampioen op de weg maakte optimaal gebruik van de afwezigheid van de wereldtop en zegevierde in de Exact Cross van Zonnebeke. ‘Ik had het wel gehoopt, maar technisch was het zeker niet goed genoeg’, zei Merlier in het flashinterview.

De vorige zege van Merlier in het veld dateerde van 2014. Toen won hij als eerstejaarsbeloften twee kleinere crossen in Duitsland. Inmiddels is Merlier al jaren vooral wegrenner en behoort hij tot de wereldtop in het sprinten. Om In Zonnebeke te winnen, hoefde hij niet eens te rekenen op zijn sprint. In de voorlaatste ronde, op het modderige parcours, reed hij weg bij onder andere Ryan Kamp en David van der Poel. ‘Toen ging één ronde alles perfect en kon ik een mooi gaatje slaan. Voor de rest was het afwachten en de cross ondergaan.’

Merlier moet technisch afkijken van de rest

De kopgroep in de cross bestond voor lange tijd uit maar liefst zeven renners, iets wat we niet vaak in de cross zien. Een eerdere aanvalspoging van Merlier mocht dan ook niet baten. ‘Ik had het al een keer geprobeerd, maar toen reed ik me vast. Er was altijd wel iets. Ik kantelde ook mijn zadel nog een keer. Technisch zat het gewoon niet goed, ik kon mijn ding niet doen’, noemt Merlier een puntje van kritiek.

Omdat Merlier met zijn techniek worstelde, keek hij enkele ronden de kunst bij zijn concurrenten af. ‘Ik heb me proberen zo lang mogelijk rustig te houden. Het was wat afkijken van de rest, om te zien hoe de goede lijnen gereden moesten worden. Op zich reed ik wel goede lijnen denk ik, maar als ik versnelde, kon ik de snelheid in de bochten niet aan. Maar in de voorlaatste ronde ging alles plots goed. Ik counterde toen er doorgetrokken werd. Daarna wist ik: als ik nu foutloos blijf, kan ik een gat slaan. Dat lukte’, besluit de winnaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws