Nederland laat Team Relay op EK veldrijden schieten, waardoor nog maar zes (!) landen meedoen Veldrijden
Veldrijden

Nederland laat Team Relay op EK veldrijden schieten, waardoor nog maar zes (!) landen meedoen

Nederland laat Team Relay op EK veldrijden schieten, waardoor nog maar zes (!) landen meedoen

Komende vrijdag gaat in het Franse Pontchateau het EK veldrijden van start met het onderdeel Team Relay. Echt te wachten lijken de landen niet te staan op dit onderdeel, dat slechts zes deelnemende naties kent. Nederland heeft één van de grootste delegaties in Frankrijk, maar doet ook niet mee.

Bondscoach Gerben de Knegt licht toe: 'We kennen dit parcours natuurlijk van eerdere kampioenschappen en weten dat de wedstrijd lang gesloten kan blijven als het traject er droog bij ligt. Maar met de hoeveelheden regen die nu voorspeld worden, verwacht ik dat het een zware ronde gaat zijn. Door de Team Relay te schrappen, staan onze sporters nog net wat frisser aan de start zaterdag en zondag', aldus de keuzeheer.

Ook andere landen komen niet (met grote namen) opdagen

Doen nog wel mee? België, Tsjechië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Zweden, al komen zij ook niet met de wereldtoppers opdraven in Pontchateau. Zo doet België het met Witse Meeussen als bekendste naam bij de mannen.

Naast de Nederlanders laten dus ook bijvoorbeeld de Zwitsers, Duitsers en Spanjaarden de Team Relay dus schieten, die voor het eerst onderdeel is van het EK veldrijden. Op het WK is het al wel langer vaste prik, met Nederland als titelverdediger.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws