Nederlandse veldrittoppers slaan massaal wereldbeker Flamanville over en richten zich op WK Veldrijden
Veldrijden

Nederlandse veldrittoppers slaan massaal wereldbeker Flamanville over en richten zich op WK

Nederlandse veldrittoppers slaan massaal wereldbeker Flamanville over en richten zich op WK

De KNWU heeft de selectie bekendgemaakt voor de wereldbekercross in Flamanville op zondag. Veel Nederlandse toppers laten verstek gaan, met de blik gericht op het WK in Amerika, later deze maand.

Zo zijn kersverse Nederlandse kampioenen Lars van der Haar en Marianne Vos er niet bij. Ook Lucinda Brand en Annemarie Worst ontbreken. Bij de heren nemen alleen Corné van Kessel, Gosse van der Meer en Stan Godrie deel namens de elite. Bij de beloften staan de kleppers wel aan het vertrek, met wereldkampioen Pim Ronhaar, Europees kampioen Ryan Kamp en Nederlands kampioen Mees Hendrikx.

Ook de selectie bij de elite-vrouwen loopt, ondanks het ontbreken van Vos en Brand, nog altijd over van kwaliteit. Jonkies Puck Pieterse en Fem van Empel zullen gebrand zijn op een goed resultaat en ook Denise Betsema reist af naar Flamanville, aan de westkust van Normandië in Frankrijk. Bondscoach Gerben de Knegt begrijpt wel waarom enkele toppers er niet bij zijn. 'Deels om een laatste trainingsperiode richting WK niet te onderbreken, maar ook deels om niet nog een transfer naar een ander land te maken.'

Selectie Elite Mannen:
Corné van Kessel
Gosse van der Meer
Stan Godrie

Selectie Elite Vrouwen:
Denise Betsema
Puck Pieterse
Fem van Empel
Inge van der Heijden
Manon Bakker
Aniek van Alphen

Selectie U23 Mannen:
Pim Ronhaar
Ryan Kamp
Mees Hendrikx

Selectie Junior-Mannen:
David Haverdings

Selectie Junior-Vrouwen:
Leonie Bentveld
Lauren Molengraaf


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws