Vuelta-sensatie Cort mikt totaal niet op geel: 'Tijdrit te kort, ga waarschijnlijk niet sprinten' Wielrennen
Wielrennen

Vuelta-sensatie Cort mikt totaal niet op geel: 'Tijdrit te kort, ga waarschijnlijk niet sprinten'

Vuelta-sensatie Cort mikt totaal niet op geel: 'Tijdrit te kort, ga waarschijnlijk niet sprinten'

Magnus Cort Nielsen lijkt een serieuze kanshebber op de eerste gele trui in de Tour de France, maar de sprint- en tijdritspecialist geeft in gesprek met Feltet aan dat hij in 'zijn' Denemarken niet voor speciaal voor de leiderstrui gaat.

De Tour de France 2022 opent in Denemarken met een korte tijdrit van tien kilometer in Kopenhagen. Een dag erna krijgen de renners wat heuvels voorgeschoteld en is er serieus kans op waaiers over de lange Storebælsbroen, een brug van achttien kilometer. Op dag drie gaan we zo goed als zeker sprinten. Voor een renners zoals Cort een ideale openingsweekend, toch?

Cort opvallend terughoudend in gele trui-kwestie

De 28-jarige Deen van EF Education-EasyPost won in 2021 vijf keer, waarvan drie keer in de Vuelta a España. In die ronde maakte hij indruk, door een aankomst bergop en twee ritten in de sprint te winnen. 'Het wordt leuk en spannend dat de Tour in Denemarken start, maar ik droom niet van de gele trui', zo zegt hij nu echter. 'De openingstijdrit is voor mij te kort en bovendien zal iedereen dan nog fris zijn. Ik maak daar dan ook geen doel van en ga er niet speciaal voor trainen.'

Toch kan het geel in de dagen erna alsnog zijn kant op komen, als hij energie wil steken in de lastige tweede etappe en de massasprint in rit drie. Ook daar heeft Cort echter geen oren naar. 'Het is al jaren geleden dat ik mezelf voor het laatst mengde in een massasprint, dat zal ik waarschijnlijk niet nog eens doen. Het zal een sprint van een kleinere groep moeten zijn, wil ik me ervoor geven. Het zal ook afhangen van de klassementsambities van onze kopmannen, we weten na het voorjaar hoe goed zij zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws