Nieuwenhuis en Mason bevestigen puike crossbenen met heerlijk kat- en muisspel in Boom Veldrijden
Veldrijden

Nieuwenhuis en Mason bevestigen puike crossbenen met heerlijk kat- en muisspel in Boom

Nieuwenhuis en Mason bevestigen puike crossbenen met heerlijk kat- en muisspel in Boom

Joris Nieuwenhuis heeft met een magistrale solo de Superprestige bij de mannen in Boom gewonnen. Op een technisch lastig en zwaar parcours reed de Nederlander van Baloise Trek Lions in de tweede ronde weg en alleen Cameron Mason bleef tot het bittere einde in de buurt. De jonge Brit kon de kloof nooit meer helemaal dichten. Eli Iserbyt knokte zich op ruime achterstand naar plek drie.

Jens Adams had zonder twijfel de beste start. De Belg schoot er vandoor en sloeg meteen een mooie kloof naar Thibau Nys en Nieuwenhuis, die namens Baloise Trek Lions prima weg waren. Iserbyt, Mason en Michael Vanthourenhout hielden zich nog even op in de grote groep die ontstond in het wiel van Nys. Na de eerste klimmetjes dunde het al wat uit, met Nys die een uitstekende eerste ronde kende, met Iserbyt die plots opschoof naar plek twee.

Lees verder onder de video

Nieuwenhuis vs Mason voor winst, de rest om plek drie

In de tweede ronde nam Nieuwenhuis overtuigend over van Nys en reed hij ervan weg. De Nederlander, die recent won in Merksplas en terugkwam van een trainingsblok, zorgde voor een echte kopgroep. Naast Nieuwenhuis, Nys en Iserbyt waren ook Mason en Adams mee. Van hen was het Mason die binnen vijf seconden van de ontketende Nieuwenhuis kon blijven, bij het ingaan van ronde drie. Nys en Iserbyt zaten op zestien tellen al wat verder.

Naarmate de cross vorderde, werd het meer en meer een tweestrijd. Nieuwenhuis bleef geconcentreerd geven, maar Mason bleef ook constant binnen de tien seconden hangen. Daar achter werden de verschillen groter, met Iserbyt die Vanthourenhout namens Pauwels Sauzen Bingoal die streden met onder meer Nys, Thijs Aerts en Niels Vandeputte om de laatste podiumplek.

Nagelbijten tot aan de slotronde

Het werd nagelbijten, naarmate de rondes werden afgewerkt. Nieuwenhuis keek niet om en bleef stoïcijns zijn eigen tempo rijden. Mason deed eigenlijk hetzelfde. Twee diesels, die opvallend weinig fouten maakten en daardoor bijna niets aan elkaar cadeau deden. De strijd om plek werd in ronde zes dan eindelijk beslecht, in het voordeel van Iserbyt. De Belg deed er een tandje bij, daar Vanthourenhout met Vanderputte niet kon volgen. Nys zakte net als de vorige crossen in deel twee ver weg, met duidelijk niet meer de benen uit de eerste weken van het seizoen.

De blik kon zodoende vol op de strijd om de winst. Nieuwenhuis ging de voorlaatste én laatste ronde in met slechts negen seconden voorsprong. Eén foutje van beide heren zou beslissend zijn geweest, maar geen van beiden maakte die echt. Nieuwenhuis deed er simpelweg een klein beetje bij, terwijl Mason al op de limiet zat. Zodoende kon de Nederlander juichen en moest Mason zich tevreden stellen met plek twee. Iserbyt werd op een minuut derde en blijft overtuigend leider in het Superprestigeklassement.

Uitslag Superprestige cross Boom 2023 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws