Van Empel vernedert slordige Pieterse (en vooral de rest) in Boom, valse start bij rentree voor Van Anrooij Veldrijden
Veldrijden

Van Empel vernedert slordige Pieterse (en vooral de rest) in Boom, valse start bij rentree voor Van Anrooij

Van Empel vernedert slordige Pieterse (en vooral de rest) in Boom, valse start bij rentree voor Van Anrooij

Fem van Empel heeft met groot vertoon van macht de Superprestige-cross in Boom op haar naam geschreven. De wereldkampioene, die daarmee cross negen uit negen won, rekende meer dan overtuigend af met Puck Pieterse, die na een hoopvolle start op meer dan een minuut werd gereden, op plek twee. Shirin van Anrooij kwam bij haar rentree in het veld niet verder dan plek negen.

Bij afwezigheid van de zieke Ceylin del Carmen Alvarado was de start - net als een week geleden in Kortrijk - voor Pieterse. De Nederlands kampioene van Fenix-Deceuninck sloeg zelfs meteen een gaatje, na een kleine valpartij van Van Empel, die ook al uit haar pedaal was geschoten bij het vertrek. Van Anrooij moest op haar beurt ook gaan achtervolgen, nadat ze bij de start was opgehouden. Na de eerste ronde had Pieterse acht seconden voorgift op Van Empel.

Lees verder onder de video

Pieterse maakt foutjes, Van Empel is weg

Ondanks een start vol bravoure kon Van Empel in de tweede ronde rap weer aansluiten bij haar goede vriendin. Dat kwam meer door Pieterse zelf, die te veel foutjes maakte en in een afdaling zelfs even onderuit gleed. De wereldkampioene kon er overheen en was op haar beurt nu plots solo leider. Op een technisch lastig parcours werden de gaten na drie rondjes zelfs al enorm.

Pieterse volgde al op driekwart minuut bij het ingaan van de derde ronde. Op anderhalve minuut kwamen onder meer Kata Blanka Vas, Annemarie Worst, Inge van der Heijden en Denise Betsema door. Kort daar achter had Van Anrooij de aansluiting bijna weer gevonden, na een voor haar dus valse start. Kon ze nog verder opschuiven?

Lees verder onder de video

Van Empel blijft foutloos, Van Anrooij niet

Het antwoord was 'nee', want net al veel anderen ging Van Anrooij op een lastig en glad stuk tegen de grond. Eigenlijk was Van Empel na haar buiteling in de eerste ronde de enige die volledig foutloos rondreed. Daardoor was haar voorsprong op nummer twee Pieterse bij de finish met een dikke minuut enorm. Nummer drie Worst gaf zelfs twee minuten toe op de winnares.

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws