One Woman Show: Van Anrooij declasseert matige concurrentie in modderpoel van Loenhout Veldrijden
Veldrijden

One Woman Show: Van Anrooij declasseert matige concurrentie in modderpoel van Loenhout

One Woman Show: Van Anrooij declasseert matige concurrentie in modderpoel van Loenhout

Shirin van Anrooij heeft met groot vertoon van macht de Exact Cross in Loenhout op haar naam geschreven. Door het ontbreken van onder meer Fem van Empel, Puck Pieterse, Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema was het Nederlandse toptalent meer dan een maatje te groot voor de overgebleven concurrentie.

In de stromende Vlaamse regen gingen de jasjes bij de rensters pas vlak voor de start uit. Het woei flink, waarmee de omstandigheden loodzwaar beloofden te worden. Bij afwezigheid van de meeste grote namen begon Van Anrooij als topfavoriete, maar ze werd in de beginfase nog wat overvleugeld aan de kop. Marie Schreiber van Tormans Cyclo Cross Team had de beste start en werd gevolgd door Kristyna Zemanová van Brilon Racing Team MB. Van Anrooij keek het allemaal even aan vanaf de derde positie.

Toen de enorme modderpoel in Loenhout werd aangevangen, schoof Van Anrooij al voorbij aan Schreiber en Zemanová. Na één ronde had ze reeds een mooi gaatje te pakken richting haar twee achtervolgers. De twee hadden een enorme kloof naar de rest van het veld, waarmee de strijd om de eerste drie plekken al vroeg leek beslist. De grote vraag was eigenlijk alleen nog wie er tweede zou worden: Schreiber of Zemanová?

Op een drassig en lastig parcours bleef Van Anrooij in deel twee van de cross keurig geconcentreerd en breidde ze haar voorsprong alleen maar verder uit. Ze stond bij wijze van spreken al onder de douche toen de tweede en derde van de race binnen kwamen. Schreiber mocht mee het podium op als nummer twee in Loenhout, de strijd om plek drie - gestreden met de dames die vanuit de achtergrond nog kwamen opzetten - werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Manon Bakker. Yara Kastelijn, op voorhand toch ook een kanshebber voor een podiumplek, moest halfweg cross opgeven na een crash.

Uitslag Exact Cross Loenhout vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws