Ontketende Brand zet favorietenrol WK kracht bij met zege in Flandriencross van Hamme Veldrijden
Veldrijden

Ontketende Brand zet favorietenrol WK kracht bij met zege in Flandriencross van Hamme

Ontketende Brand zet favorietenrol WK kracht bij met zege in Flandriencross van Hamme

Lucinda Brand heeft één week voor het WK de favorietenrol voor de mondiale titelstrijd naar zich toe getrokken. De wereldkampioene rondde een imposant nummertje succesvol af in de Flandriencross van Hamme en greep op die manier ook de macht in de X2O Trofee.

Het was Ceylin del Carmen Alvarado die een raketstart nam, maar net voor de eerste bocht overruled werd door de wereldkampioenentrui van Brand. Zij moest de druk er vroeg opzetten, want aan het einde van de eerste ronde kon ze door middel van bonificatiesecondes al de leiding in de X2O Trofee overnemen van naaste concurrente Denise Betsema.

In de openingsronde ontvouwde zich op die manier al een spannende strijd. Betsema dichtte het gat tot op Brand en pakte de koppositie zelfs over op een strookje bergop. Brand pinde zich echter vast op het wiel en denderde er net voor de doorkomst voorbij: de boni's waren voor haar.

Brand laat alles en iedereen achter

Na ronde één konden enkele andere rensters de aansluiting weer maken, te weten Shirin van Anrooij, Alvarado en Annemarie Worst. Van Anrooij en Brand probeerden samen profijt te halen uit een foutje van rivale Betsema, maar die weerde zich kranig en dichtte het gat.

Brand versmachtte de concurrentie in haar regenboogtrui. Seconde per seconde nam ze wat afstand, ploeggenote Van Anrooij moest daarbij als eerste passen van de drie. Ook Betsema had het echter knap lastig, ze zag Brand kleiner en kleiner worden. De koploopsters moest overigens nog oppassen, want ze reed bijna een fazant overhoop.

In de vierde ronde werd het gat zo'n beetje onoverbrugbaar voor Betsema, die ook nog Van Anrooij over haar heen kreeg en Worst zag naderen. De Texelse kende overduidelijk geen superdag, maar bleef zich wel mengen in de strijd om plek twee. Uiteindelijk moest ze die toch aan Van Anrooij laten.

Uitslag X2O Trofee Flandriencross Hamme vrouwen 2022

1. Lucinda Brand
2. Shirin van Anrooij + 0.16
3. Denise Betsema + 0.18
4. Annemarie Worst + 0.24

5. Ceylin del Carmen Alvarado + 1.02
6. Manon Bakker ''

7. Sanne Cant + 2.11
8. Marion Norbert-Riberolle ''

9. Aniek van Alphen + 2.19
10. Anna Kay + 3.16


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws