Ontketende Van der Haar rijdt in Gavere Iserbyt en co de vernieling in Veldrijden
Veldrijden

Ontketende Van der Haar rijdt in Gavere Iserbyt en co de vernieling in

Ontketende Van der Haar rijdt in Gavere Iserbyt en co de vernieling in

Een ontketende Lars van der Haar won zaterdag de slotcross van de Superprestige in Gavere. Op het zware klim- en daalparcours was de Nederlander veruit de sterkste. Hij zette met constante aanvallen de concurrentie zwaar onder druk, waarna hij met een indrukwekkende solo de winst naar zich toetrok. Iserbyt finishte als tweede en stelde zo de eindwinst in de Superprestige veilig.

Toon Aerts toonde gelijk zijn goede vorm door als eerste het veld in te duiken. Hij werd gevolgd door Toon Vandebosch en Daan Soete. De jonge Vandebosch had er overduidelijk zin in en nam de leiding over van Aerts. De leider in de Superprestige, Iserbyt, was inmiddels opgeschoven naar de derde plek. Van der Haar hield ook de aansluiting op de zevende positie.

Vandebosch maakt indruk in kopgroep van zeven

Op de eerste passage van de lange klim trok Vandebosch nog eens hard door. Zijn ploeggenoot Iserbyt en Soete trokken met hem mee. Uiteindelijk maakte ook Aerts de aansluiting, al ging dat met de nodige moeite. Aan het eind van de eerste ronde nestelde Michael Vanthourenhout zich als vijfde renner vooraan. Niet veel later maakten Jens Adams en Van der Haar ook de sprong naar voren.

In de tweede ronde was het weeral Vandebosch die de beste indruk maakte. Hij smeet met zijn krachten en had kortstondig een kleine voorsprong te pakken. De Belg werd echter weer teruggepakt door zijn landgenoot Soete. Uiteindelijk leverde de tweede ronde geen verschillen op tussen de zeven crossers.

Iserbyt valt, maar Pauwels Sauzen-Bingoal zet situatie recht

Ronde drie deed dat echter wel. Van der Haar plaatste een stevige aanval en zette de concurrentie onder druk. Het bracht Iserbyt mogelijk wat uit balans, want bij een dalend stuk kwam hij door een foutje ten val. Hoewel Iserbyt redelijk snel zijn weg kon vervolgen, verloor hij de aansluiting met de koplopers. Dankzij zijn ploeggenoten, Vandebosch en Vanthourenhout zette Iserbyt de situatie echter razendsnel recht. Aan het eind van ronde drie zat hij weer in het wiel van Van der Haar en Aerts.

Iserbyt was na zijn val klaarwakker en vastbesloten om naast de eindzege ook de laatste cross van de Superprestige te winnen. Hij beantwoordde een nieuwe aanval van Van der Haar overtuigend en nam vervolgens het heft in handen. Aerts kon het tempo vooraan niet volgen en reed inmiddels op de vierde positie, daar hij was bijgehaald door Vanthourenhout.

Ontketende Van der Haar knalt Iserbyt uit het wiel

Ondertussen plaatste Van der Haar op de lange klim weer een verschroeiende versnelling. Waar Iserbyt aanvankelijk geen antwoord had, reed hij het gat daarna op eigen tempo toch weer dicht. Van der Haar bleef echter druk zetten, waardoor de zichtbaar vermoeide Iserbyt meter voor meter moest prijsgeven op de Nederlander.

De vele aanvallen van Van der Haar hadden Iserbyt geknakt. De Belg viel in rap tempo terug naar de achtervolgende Vanthourenhout en Aerts. Van der Haar was intussen ontketend. Met nog vier rondes te rijden was zijn voorsprong gestegen naar bijna veertig seconden. Van der Haar hoefde de cross dan alleen nog maar zonder fouten uit te rijden. Dat deed hij uiteindelijk voortreffelijk, waarmee de Europees kampioen zijn knappe seizoen nog meer glans gaf.

Achter Van der Haar werd er fel gestreden om de overige podiumplekken. Waar Vanthourenhout, Aerts en Iserbyt aanvankelijk aan elkaar gewaagd waren, plaatste Aerts aan het eind van de zevende ronde (in totaal negen) een sterke demarrage. Vanthourenhout moest al snel passen, daar Iserbyt wederom zijn weerbaarheid toonde door op eigen tempo weer aan te sluiten. Vervolgens was het Iserbyt die Aerts in het begin van de slotronde uit het wiel knalde. Die aanval bleek voldoende om Aerts te breken en de tweede plek veilig te stellen

Uitslag Superprestige Gavere mannen 2022

1. Lars van der Haar
2. Eli Iserbyt + 1.08
3. Toon Aerts + 1.40
4. Michael Vantohurenhout + 1.45
5. Daan Soete + 2.16
6. Kevin Kuhn + 2.30
7. Timon Rüegg + 2.35
8. Joran Wyseure + 2.59
9. Ryan Kamp + 3.17
10. Toon Vandebosch + 4.00


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws