Van der Haar wint zijn eerste Superprestige: 'En dan ook nog eens een klassieker' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar wint zijn eerste Superprestige: 'En dan ook nog eens een klassieker'

Van der Haar wint zijn eerste Superprestige: 'En dan ook nog eens een klassieker'

Lars van der Haar voerde zaterdag een onemanshow op tijdens de laatste Superprestige-cross van het seizoen in Gavere. De Nederlands en Europees kampioen duldde geen tegenstand en reed de concurrentie de vernieling in, ondanks de knieklachten waarmee hij kampt. ‘Vandaag had ik geen kniepijn, alleen tijdens lange duurtrainingen.’

Waar Van der Haar na de start even de slag miste, stelde hij snel orde op zaken. ‘Ik voelde mij vanaf ronde één goed en ik zat redelijk snel mee van voren. De rest zat allemaal naar elkaar te kijken. Dus ik hoopte dat ze allemaal moeite hadden en ik dacht: ik ga gewoon rijden. Desnoods was dat voor Toon (Aerts en ploeggenoot Van der Haar, red.). Uiteindelijk gaf Toon mij de motivatie om er voor te gaan in de koers’, aldus Van der Haar in het flashinterview.

Van der Haar: 'Dan zijn de inspanningen goed voor mij'

Het parcours in Gavere is met het hoogteverschil eningszins vergelijkbaar met de cross van het EK rondom de Drentse VAM-berg en het parcours van de vroegere cross in Valkenburg met de Cauberg. Op en af, iets wat Van der Haar goed kan. Zaterdag had hij bovendien het voordeel dat het droog was, anders was het een compleet ander type cross geweest. ‘Ik had altijd gehoopt om een keer in Gavere met Grifo’s (bandenprofiel geschikt voor snel parcours, red.) te rijden. We hoefden ook niet van fiets te wisselen en dan zijn de inspanningen goed voor mij’, legt Van der Haar uit. Verder had hij ook veel aan zijn ploegleider, die steeds de tijden doorgaf. ‘Dat hielp mij om de cross goed in te delen.’

De cross in Gavere is een klassieker en misstaat dan ook niet op het palmares van Van der Haar. ‘Het is mijn eerste zege als elite in de Superprestige en als het dan ook nog eens Gavere als klassieker is. Ik ben er echt heel blij mee.’ Waar de cross in Gavere normaal gesproken in de laatste maanden van het jaar wordt gehouden, hoeft de cross van Van der Haar niet definitief over te stappen naar februari. ‘Gewoon droog’, zegt de Nederlander, aangezien hij op een snel parcours beter uit de voeten komt dan op een modderige ronde.

Van der Haar start zondag in de laatste manche van de X2O Trofee in Brussel. Daarna beëindigt hij zijn seizoen en zal hij geopereerd worden aan zijn knie, die opspeelt tijdens lange duurtrainingen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws