Pidcock 'best of the rest' achter Van Aert: 'Wout was te sterk, maar tactisch goed gespeeld' Veldrijden
Veldrijden

Pidcock 'best of the rest' achter Van Aert: 'Wout was te sterk, maar tactisch goed gespeeld'

Pidcock 'best of the rest' achter Van Aert: 'Wout was te sterk, maar tactisch goed gespeeld'

Tom Pidcock eindigde maandag als tweede in de Superprestige Heusden-Zolder. De Brit van INEOS Grenadiers was lang met Eli Iserbyt in gevecht voor de tweede plaats, waar Wout van Aert al vroeg onbereikbaar bleek. Na afloop was hij blij met zijn prestatie, zo liet hij weten in het flashinterview.

Het betekende een goed herstel van Pidcock, die zondag ietwat teleurstelde in de Wereldbeker van Dendermonde. Daar finishte hij na een lastige cross op een achtste plaats, waar de omstandigheden vandaag een stuk gemakkelijker waren. Voor de tweede dag achter elkaar was het wel Van Aert die veel beter was dan de rest. 'Wout was te sterk. Gelukkig kon ik vandaag wel wat meer pushen, maar dit was niet het beste parcours voor mij.'

Achter Van Aert was het aanvankelijk Mathieu van der Poel die de leiding nam in de achtervolging, maar de Nederlander voelde al snel dat het niet goed zat en stapte uit de wedstrijd. Voor de tweede plek was Pidcock in gevecht met Iserbyt en Quinten Hermans, al moest die laatste in de slotfase afhaken. Iserbyt kon niet verder komen dan Pidcock een aantal keer op enkele meters achterstand zetten, maar Pidcock kon aanhaken en versloeg de Belg in de eindsprint. 'Eli was vandaag sterker, maar tactisch heb ik het goed gespeeld om hem te verslaan.' Pidcock plant nu een kleine trainingspauze in, om op nieuwjaarsdag weer aan de start te staan in de X2O-trofee in Baal.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws